Skribent : Slätafly IBK 2013-08-31


Slätaflys fjärde raka vinst under försäsongen inkasserades i onsdags då gästande Färjestadens IBK slogs tillbaka med 5-1. 

Matchens inledning var jämn utan att något av lagen skapade så många klara målchanser men efter halva perioden höjer Slätafly tempot och börjar skapa en del längre anfall men utan utdelning. Skärpan i avsluten saknades, med bättre effektivitet hade Slätafly dragit ifrån med några mål redan här. Färjestaden skapade inte mycket på egen hand men ett flertal slarviga uppspel gjorde att Färjestaden inte saknade farliga lägen. Innan första perioden var över kom 1-0: Jens bröt ett anfall och då Färjestaden tryckte upp laget fanns stor yta för Ola bakom deras backlinje och han fångar upp passningen mellan backarna och avslutade anfallet med att öppna målkontot för dagen.

Andra perioden fortsatte i stora drag som den första slutade men intensiteten i närkamperna och känsloläget på planen hoppade upp ett par snäpp och både Slätafly och Färjestaden drog på sig ett utvisningar. Men Slätafly nollade bortalaget samtidigt som Slätafly och Jens Milesson utnyttjade sina möjligheter till fullo. 2-0 och 3-0 gick till på liknande vis då Färjestaden lämnade öppet för Jens att trampa in från högerkanten och placera in bollen. Slätafly ökade snart på till 4-0 och det genom ett mycket snyggt och snabbt anfall. Slätafly vann bollen i försvaret och spelade upp bollen till nyförvärvet Fredrik Rosén som krossade över till Johan Ramvall som i sin tur slog en perfekt passning till Ola som störtade mot bortre stolpen och slog in bollen i öppen kasse. 4-0 efter två perioder.

Tredje perioden var även den grinig på sina håll men det urartade aldrig till något mer och spelarna höll sig oftatst på rätt sida gränsen. Slätafly utökade ledningen till 5-0 genom en individuell prestation av Johan Ramvall. Han drog sin back ute till vänster på samma sätt som vi sett honom göra otaliga gånger, trampade vidare mot mål och tryckte dit bollen i bortre burgaveln. 16 sekunder från slutet tröstmålade Färjestaden när Slätafly tappade bollen högt upp i banan och sedan inte försvarade sig tillräckligt resolut. Slutresultatet alltså 5-1.

Ola, Ramvall och Emil stod för pigga insatser och Mattis gjorde en stabil insats i målet. 

Andreas Swedestam sammanfattar matchen på följande vis:
En stabil insats med ett tight försvarspel och stundatals en fyndig offensiv. Spelet i poweplay var mycket bra och resulterade i två mål.
Idag [130831] spelar Slätafly träningsmatch mot allsvenska Höllviken borta i Kallinge. Ola Carlsson, Henrik Bergendorff och nyförvärvet Elof Laakso saknas. Dessutom är Fredrik Rosén tveksam till spel men är med i truppen till Blekinge. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -