Skribent : Slätafly IBK 2013-09-05

Man brukar säga tredje gången gillt. Man brukar också säga att bara en idiot gör om samma misstag igen. Enligt den logiken presenteras detta inlägg av en idiot som kommer ha rätt. Men om man använder det faktum att jag likt Edvin i Stefan & Kristers "Full Frys" (för att ytterligare fylla i Slätaflys lantisstämpel) alltid gör nya misstag som en variabel blir ekvationens svar något mer oförutsägbart. Jag har hört att friskt vågat är hälften vunnet men det tror jag inte riktigt på, speciellt om man har mer att förlora än att vinna. Till syvende och sist är det definitiva argumentet till varför detta egentligen är en dålig idé lika enkelt som självklart: Jag är en horribel tippare.

Men med en dåres envishet fortsätter jag tippa utkomsten av Division 1 Södra Götaland år efter år och på grund av ovanstående cirkelresonemang tänker jag bryta mönstret genom att tippa Slätafly längre ner i tabellen. Vi får då hoppas att jag vanan trogen tippar helt åt helvete. Snurrigt? Då skulle ni läsa dom inlägg som jag kastar.

En snabb titt på tabellen ger att de lag som gick upp från tvåan är tre till antalet, IBK Vöikers, IK Stanstad och IK SödraDal. Inget lag som åkte ur Allsvenskan har placerats i D1SG, men både Craftstadens IBK och Westerviks IBK tillkommer från Division 1 Mellersta Svealand. Därtill finns även IBK Landskrona, Lagan IBK, Lönsboda IBK, Malmhaug KFUM IBF, Munka-Ljungby IBK och Åstorp/Kvidinge IBS. Om jag inte fått något om bakfoten har Slätafly mött samtliga lag förut, och alla utom Westervik och Vöikers i seriesammanhang.

Jag tänker mig att serien kommer vara uppdelad olika kategorier, och jag kommer gå igenom de som jag tror hamnar på nedre halvan nu. Placeringarna i respektive kategori har jag mycket svårt att rangordna men jag gör ett försök. Lagen på övre halvan kommer i ett senare inlägg.

Nedflyttningsplatserna (9-12)

När säsongen summeras kommer jag bli förvånad (under de förutsättningar som är givna i skrivande stund) om inte de lag som kommer spela i Division 2 säsongen 14/15 finns bland följande:

12. IK Stanstad

Försäsongen säger nödvändigtvis ingenting men faktum är att man inte imponerat någonting under försäsongen. Med förluster mot lag som Barnarp, Malmhaug och Höllvikens lag i division 2 känns det som om dom kommer få det väldigt tufft. Stefan Mårtensson och Magnus Anderberg kommer få dra mycket tunga lass i poängproduktionen om de ska klara sig kvar.

11. Westerviks IBK

Westervik är en blank fläck på innebandykartan. Ingenting har hörts från föreningen under sommaren men har man inte värvat tror jag att det inte hjälper hur mycket Klintorph producerar, ingen kan dra hela lasset själv. Har man däremot värvat spelare som kan avlasta honom kan dom ta sig uppåt i tabellen.

10. Malmhaug KFUM IBF

Det tredje laget som jag tippar åker ur är Malmhaug, ett lag som inte imponerade under fjolåret och som inte heller har imponerat under försäsongen. Visst har man värvat meriterade Lenni Leth men å andra sidan har man tappat Jacob Carleson till Malmö FBC och Nicklas Lidholm till FC Helsingborg och det kommer kännas för Malmöpågarna.

9. IK SödraDal

Har ett ungt och talangfullt lag men förutom Elliot, som antagligen kommer kriga i toppen av poängligan, ser det ganska oprövat ut. Det kan falla väl ut, men det kan också gå riktigt snett. Fem omgångar in i säsongen har SödraDal mött både Malmhaug, Westervik och Stanstad, men också en jobbig bortamatch mot Lagan. Klarar dom sig någorlunda helskinnade ifrån den inledningen kan dom kanske rida på vågen och överraska.

Säker mark (7-8)

Dessa lag kommer antagligen att klara nytt kontrakt utan att det behöver vara nervigt i dom avslutande omgångarna men saknar antagligen lite för att rå på lagen på övre halvan.

8.  Lagan IBK

Klarade sig kvar i sista omgången tack vare vinst mot Slätafly på sin hemmaplan där man är ganska starka. Ett fruktansvärt fysiskt innebandylag som inte lägger fingrarna emellan. Lär dom sig spela också kan dom slå alla lag. Är för dåliga på bortaplan för att vara med och utmana men är tillräckligt starka hemma för att spela till sig nytt kontrakt tidigare denna säsongen.

7. IBK Vöikers

Precis som SödraDal ett mycket talangfullt lag som jag tror kommer bli en jobbig överraskning för många i år. Beroende på hur deras samarbete med Växjö Vipers ser ut kan det dock gå lite hur som helst. Den stora poängplockaren Marcus Jovic kan mycket väl bli förflyttad till Vipers om han spelar bra vilket skulle försvaga dom kraftigt, men dom kan lika gärna få förstärkning i form av spelare som tränar med ett SSL-lag om dagarna. Svårtippade.

Det där var alltså lagen jag tror hamnar på nedre halvan. I nästa inlägg rangordnar jag Craftstadens IBK, Lagan IBK, Lönsboda IBK, Munka-Ljungby IBK, Slätafly/SK IBK och Åstorp/Kvidinge IBS. Untill then..

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -