Skribent : Slätafly IBK 2013-09-22


Omgångens utklassning 1
Åstorp/Kvidinge tyckte nog inte att det var särskilt roligt att tappa poäng i premiären och satte högsta fart mot Malmhaug i fredags. Malmöiterna hängde med. I en period. När matchen var över hade ÅKIBS vunnit med 11-4 och Malmhaugs självförtroende efter den oväntade vinsten mot Landskrona i första omgången fick sig en rejäl törn. Åstorp/Kvidinge verkar ha en sanslös högstaväxel, men håller växellådan? Inget tyder på motsatsen.

Omgångens "vad hände egentligen där?"
Jag ska först ge dig lite bakgrund till ovanstående utnämning:

Munka-Ljungbys bloggare Niklas Larsson tippar Malmhaug som seriejumbo och sig själva som fyra. Det skånska innebandyoraklet Rasmus Holmberg, med stark anknytning till Malmhaug tippar Malmhaug som fyra och Munka-Ljungby på åttonde plats. I första omgången vinner Malmhaug med uddamålet mot Landskrona, något som Niklas (och även jag) tyckte var en skräll. I samma omgång tappar Munka-Ljungby ledning 6-1 till 7-7 mot seriefavoriten Åstorp/Kvidinge. Rasmus Holmberg skriver en kommentar i Niklas blogg att han är förvånad över att Niklas tippat Malmhaug som jumbo och att han inte alls tyckte segern mot Landskrona var en skräll. Niklas svarar enbart genom att skriva att han är förvånad att Rasmus tippat Munka-Ljungby så långt ner i tabellen. Rasmus skriver en artikel med rubriken "Vad hände egentligen där?" där han undrar hur Munka-Ljungby kunde tappa en ledning med fem mål och att det som hände går att beskriva med ett: "Det är katastrofalt".

I fredags mötte Malmhaug spännande nog Åstorp/Kvidinge. Niklas hade dessutom stuckit ut hakan och utlovat komfortabel hemmaseger för ÅKIBS med 8-4. Malmhaug rivstartade matchen och ledde med 2-0 efter fyra minuter, men av de nästföljande 13 målen gjordes elva av Åstorp/Kvidinge som vann matchen med 11-4. Därför tänkte jag passa på att fråga: Vad hände egentligen där?

Omgångens konstigaste "inför matchen-inlägg"
Malmhaugs Mattias "Hacke" Johansson må vara en tränare med koll på vad han gör men att i ett inlägg inför en match skriva:
Jag gillar att spela mot Åstorp, det brukar bli rätt griniga tillställningar nuförtiden. Det såg annorlunda ut för några år sedan men folk försvinner och vissa visar sig vara andra än de utger sig för. Att vissa försvinner är givetvis tråkigt, här tänker jag på Roger Nielsen som är en fantastisk man på många sätt och vis. Jonas Daneborn är en annan som inte längre är aktiv i Åstorp och som är en god vän till mig genom många år. Att folk sen visar sig vara andra än de utger sig för, det är bara bra man får reda på det så man kan stryka dem från listan över trovärdiga.
Det är bara konstigt. Nu är jag rätt långt från Skåneland, men doften av gammal krutrök når hela vägen till Karlstad.

Omgångens fredagsmys?
Craftstaden har ett fruktansvärt starkt självförtroende och när Lagan hälsade på vid Oscarsgymnasiet trodde man nog på en lättare uppgift än vad som verkligen blev fallet. För efter 0-0 i första, 4-3 i andra och ställningen 4-4 med fyra minuter kvar var det nog många som blev lite svettiga på läktaren. Men det ordnade upp sig tillslut och twitter formligen exploderade i en kaskad av Oskarshamnsbor som pustade ut. Bland kommentarerna går att läsa:
Det verkar faktiskt som att det var en riktigt häftig match, med tuffa närkamper, och bra ös på läktaren. Fredagsmyset tillföll alltså hemmalaget Craftstaden.

Omgångens utklassning 2
Läser ni om här. Slätafly tog tillfället i akt och kastade sig med huvudet före in i leken igen. Magiskt.

Omgångens "starkt jobbat"
Vöikers gjorde det igen, fast denna gången är det upphöjt till tio. Att göra nio mål på seriens kanske tätaste försvar är en fantastisk prestation. Jag misstänker att jag redan nu får vara beredd att käka upp mitt serietips. Vöikers har enorm kvalitet. Och Marcus Jovic.

Omgångens.. omgångens..
Finns inte mycket att säga om Landskronas vinst över Stanstad. Inte så förvånande. Men jag har fortfarande inte släppt den tillknäppta premiären. Denna gång var Landskronas anfallsspel lite mer lyckosamt. 9-4. Klar seger.

Omgångens mest spännande
IK SödraDal tog bonuspoängen mot Munka-Ljungby, en liten överraskning för mig då det blev onödigt spännande mot Stanstad förra veckan. Att Munka sedan tog poäng mot Åstorp brer ytterligare på känslan av att det var en liten skräll. Munka har två poäng efter de första två omgångarna och jag tror nog att dom budgeterat för minst en till. SödraDal tar med sina två uddamålssegrar en fin andraplats efter serieledaren Craftstaden. En till överraskning.

Det var allt för denna sköna vecka, på återhörande!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -