Skribent : Slätafly IBK 2013-09-16


Slätafly var sin vana trogen och förlorade seriepremiären. En på förhand mycket tuff match blev inte lättare på grund av sjukdomar och skadekänningar i laget. Tyvärr kom inte resterande spelare upp i normal standard och förlusten var lika tung som odiskutabel.

Det var ett sargat Slätafly som kom till match i Osby Sporthall då Emil Johansson, Jonathan Rudholm och Elof Laakso på grund av sjukdomar och skador inte spelade någonting. När sedan Fredrik Rosén fick kliva av efter tre spelade byten började det bli riktigt tunt på Slätaflys bänk. Årets första period kan mycket väl komma att bli den allra sämsta på hela säsongen. Hemmalaget dikterade precis som dom ville och Slätafly är inte ens tvåa på bollarna. Bollinnehavet måste ha varit någonstans 80-20 i Lönsbodas favör och de få anfall Slätafly skapade var tama, stillastående och väldigt stereotypa. Hemmalaget släpper inte till någonting och kan gå ifrån till en rättvis tremålsledning.

För att få till en reaktion möbleras laget om lite och Slätafly försökte flytta fram positionerna och gör, trots att det inte var så svårt, en klart bättre period med lite mer boll, lite bättre fart och lite längre anfall. Tyvärr har Lönsboda bestämt sig för att spika igen och visar upp ett ruggigt tight försvarsspel. I kombination med obefintlig precision i avsluten medför det att den förhatliga nollan står sig, trots bra lägen.
Skärpan i avsluten är för dålig matchen igenom. I andra släpper vi inte till så mycket bakåt och borde vunnit perioden med något mål.
- Andreas Swedestam

I sista perioden får Slätafly tre chanser i powerplay men som i matchen i övrigt var Slätaflys anfallsspel bedrövligt. Efter en time-out med tio minuter kvar börjar Slätafly spela mycket mer på chans men istället för reducering gör Lönsboda 4-0 och luften går ur bortalaget som onödigt låter det rinna iväg och släpper in ytterligare två bollar innan matchen är över.
Det är klart det är tungt nu. Men vi går vidare och vi ska bygga vidare. Det här är inget att slå ner sig för.
- Jonas Carlsson till Barometern
För Slätafly gäller att borsta av sig insatsen fort, rannsaka sig själva och tagga till rejält inför nästa match. Då som hemmalag mot ett annat lag som hade det tungt i premiären: Westervik. Vi hoppas på härligt stöd från världens bästa hemmapublik. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -