Skribent : Slätafly IBK 2013-09-08


Det blev förlust i genrepet mot FBC Kalmarsund i en match där gästerna var det bättre laget sett över hela matchen. Trots det fanns det positiva element att ta med sig. Nu väntar en veckas finslipning av detaljer innan den tuffa premiären borta mot Lönsboda.

Som väntat blev genrepet en tuff match med hårda närkamper och känslor i överflöd när Kalmarsund besökte Torsås Sporthall. Därför var det inte oväntat att flera av målen gjordes i powerplay, bland annat det första. 1-0 gjorde Slätafly efter 6.36 genom Ola Carlsson på passning ifrån Jens Milesson. Strax efteråt var Milesson inblandad i en annan situation, men på den andra änden av känslobarometern. Efter att domarparet mycket underligt friat när Milesson gjorts ner vid en raid åkte han istället på en femminutersutvisning i den direkt efterföljande situationen. Utvisningen i sig är det inte mycket att snacka om, möjligtvis var fem minuter i hårdaste laget, men situationen borde inte ens uppstått. Slätafly slet hårt i det numerära underläget och lyckas hålla gästerna från farliga lägen i fyra och en halv minut men ett skott som slängdes iväg lite på vinst och förlust tog på en spelare framför mål och 1-1 var ett faktum. 1-2 kom inte långt efter det då Slätafly slarvat vid mittplan. Genomgående för perioden var att Kalmarsund hade mest boll och styrde spelet men Slätafly stod upp bra och släppte inte till mycket i spel fem mot fem.

Mittenakten var snarlik den första med ett Kalmarsund som var bollförande och Slätafly tighta bakåt men temperaturen i hallen skruvades upp ett par snäpp och på många håll var det riktigt grinigt.
Det är alltid speciella matcher, det är som ett krig på banan.
- Ola Carlsson till Barometern
Tyvärr är det Kalmarsund som drog fördel av det och inom loppet av två minuter gjorde dom både 1-3 och 1-4. Emil Johansson fick gå av planen efter halva matchen med känningar i ett knä, vi får hoppas att han är fit for fight nästa vecka. Perioden avslutades med en utvisning för gästerna vilket medförde att Slätafly fick börja i numerärt överläge i tredje perioden.


Tyvärr blev det ingen utdelning den gången, istället fick gästerna chansen i powerplay två gånger om och efter cirka två och en halv minuts konstant boxplay kom också 1-5. Slätafly tog time-out med sju och en halv minut kvar att spela och det fick hemmalaget att tända till igen. 2-5 gjorde Milesson på ett frislag och 3-5 gjorde Pierré Nilsson två minuter senare, båda assisterade av Johan Ramvall. 4-5 hängde också i luften men effektiviteten var lite för dålig.
Vi trycker tillbaka dom efter vår time-out, därefter hade dom i stort sett inte ett enda riktigt anfall.
- Andreas Swedenstam
Men positivt att Slätafly tog sig samman och gjorde ett bra försök att komma ikapp och var faktiskt inte så långt ifrån att skaka om Kalmarsund på slutet. Mattis Karlsson gjorde en bra match i målet och var Slätaflys bästa spelare, förstafemman med Ramvall i spetsen gjorde också en bra insats. Resultatet speglade matchen ganska väl och får ändå ses som en bra genomkörare innan seriepremiären.

Under veckan kommer uppsnacket att trappas upp en aning så håll utkik på flyers.se för mer info.
Länge leve Flyers.
- Kapten Johan Ramvall 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -