Skribent : Slätafly IBK 2013-09-11


Äntligen dags för seriepremiär och som ni säkert vet är det luriga Lönsboda på bortaplan som väntar för Slätafly. OBSERVERA att matchen spelas i OSBY Sporthall. 

Det är alltid nervigt inför en premiär och för femte säsongen i rad är det bortamatch som gäller för Slätafly. Fast å andra sidan, senast Slätafly spelade hemma i en premiärmatch förlorade man med 7-6 mot Lindås, då Lindås kontrat in ledningsmålet med 9 sekunder kvar, i en match Slätafly var det bättre laget, samma dag som Slätafly hade årsfest. Så det kanske är lika bra att börja borta. Faktum är att Slätafly ofta börjat säsongen med en förlust. Endast en vinst efter full tid de senaste sju säsongerna (och den kom mot Örlogsstaden som åkte ut), går faktiskt inte att snacka bort, trots att man fått möta blivande seriesegraren två gånger de senaste tre premiärmatcherna.

Det återstår att se om Lönsboda står som segrare till våren men Lönsboda är i vilket fall ett kompetent lag med en tydlig idé. Första säsongen i ettan saknade dom anfallsspel och satsade enbart på kontringar och ett väldigt starkt och uppoffrande försvarsspel. Till förra säsongen hade Lönsboda skaffat verktyg för att på egen hand skruva isär motståndarnas försvarsspel, samtidigt som man behöll det starka försvaret. Förra säsongen var Lönsboda det lag som släppte in minst mål av allihop.

Under försäsongen har man gjort klart med ett av seriens bästa nyförvärv i Mattias Andersson och dessutom en spelare som varit riktigt vass när jag sett honom: Simon Henriksson från Olofström. Det betyder att verktygslådan blivit större, och även om Lönsboda fortfarande inte ser jättehäftigt ut på pappret är det kollektivet som är det man bör passa sig för.

För Slätafly gäller det att trumma på och visa upp ett variationsrikt och snabbt anfallsspel samtidigt som man är tighta bakåt. Emil Johansson är tveksam till start på grund av ett knä som spökar, Jonathan Rudholm och Fredrik Rosén stod över onsdagens träning på grund av sjukdom och det är osäkert om dom kan medverka i helgen. Resterande manskap behöver visa sig från sin bästa sida om trepoängaren ska bärgas.

Statistik


Slätafly och Lönsboda har mött varandra fyra gånger i seriesammanhang och Slätafly har avgått med segern samtliga gånger. Däremot har det varit tuffa tighta matcher där Slätafly först på slutet kunnat rinna ifrån i protokollet. Vi tar oss också en titt på de spelare som producerade flest poäng i respektive lag förra säsongen. Lönsbodabloggen ihuetpåfjås spår att Ramvall är den som kommer figurera mest frekvent i målprotokollet i år, men förra säsongen var det Ola som knep titeln "Slätaflys poängkung 12/13". För att utjämna ställningen spår jag en annan poängkung i Lönsboda i år. Såklart är det Mattias Andersson jag pratar om, men André Svensson kommer nog göra sitt allra bästa för att försvara sin titel.


Statistiken kommer från föregående säsong och poängformen är baserad på de tre senaste matcherna enligt en hemlig (och snart Nobelpris-belönad) matris hämtad från den diskreta matematikens fördärvade härd. Längre in i säsongen kommer utkomsten givetvis baseras på färskare data, men det får duga för denna gång. När vi ändå är inne på förlegad data kan vi ta en titt på hur de båda lagens formkurva såg ut förra säsongen.


Som synes klättrade Slätafly betänkligt efter omgång 6 för att lägga sig tillrätta på en stabil tredjeplats. Värt att notera är att Slätafly faktiskt låg näst sist efter omgång 4. Lönsboda var dock förutom en dipp i omgång 6 ett stabilt mittenlag som toppade på fjärdeplats men blev tillslut förbisprungna av Landskrona.

Det var allt för denna gång, hoppas att det är många flyersfans som beger sig mot Osby på söndag och jag hoppas ni får en trevlig resa, både dit och tillbaka.Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -