Skribent : Slätafly IBK 2013-09-19


Matchvärd

Ronny Arvidssons Åkeri AB


Äntligen dags för den första hemmamatchen för säsongen när Westerviks IBK besöker Torsås Sporthall. Två lag som vill visa att man är bättre än vad man presterat hittills borgar för en laddad och intressant tillställning. 

Westerviks IBK är nog en doldis för de allra flesta och deras hemsida bygger ytterligare på deras enigmatiska persona, där finns inte mycket att hämta vad det gäller nyheter. Förra säsongen kunde det slutat riktigt illa men tio poäng av tolv möjliga de sista fyra matcherna såg till att ta dem över strecket. Sista matchen borta mot Kumla var direkt avgörande och Westervik var tvunget att vinna för att gå förbi. Man vann med 8-4 och firma Klintorph/Hirschman var inblandade i sju av målen.

Westervik hade efter en ganska intetsägande försäsong en mycket tung premiär i derbyförlusten mot Craftstaden. Westervik var aldrig nära att rubba motståndarna och blev överkörda med hela 10-2. Räkna med ett fruktansvärt revanschsuget motstånd, att underskatta Westervik kan komma att bli ödesdigert, speciellt om man tar i beaktande att man förfogar över två vansinnigt målfarliga och effektiva spelare i Peter Hirschman och Christian Klintorph.

Peter Hirschman har Slätafly mött förut, då i Vimmerby, och han vet hur man gör poäng mot Slätafly. Säsongen 06/07 gjorde han fyra poäng och nästföljande säsong hamnade han på fjärde plats i poängligan med 48 poäng på 22 matcher varav sex stycken var mot Slätafly. Förra säsongen gjorde han 82 poäng för ett bottenlag, så det är inte något fel på hans kvaliteter nu heller.

Klintorph gjorde magiska 103 poäng på 22 matcher i division 2 säsongen 09/10 och 77 poäng i division 1 säsongen 10/11 innan en halvt misslyckad sejour till Linköping i SSL bara för att vända hem igen, spela sju matcher och stänka in 28 poäng och rädda laget från nedflyttning förra säsongen.

Westerviks Martin Tedborn och Magnus Karlsson är också spelare man inte får glömma bort, även om dom står i skuggan bakom sina mer namnkunniga lagkamrater.

Slätafly gjorde likaså en horribel insats i premiären och blev nollade mot Lönsboda. Förvisso med många namn på frånvarolistan men man kom ändå inte upp i godkänd standard. Rejäla krafttag krävs nu för att åter komma på rätt köl och samtliga måste höja sig från förra matchen.

Elof Laakso och Emil Johansson, som inte var med mot Lönsboda, kommer med största sannolikhet kunna vara med mot Westervik men tyvärr är läget tveksamt för Henrik Bergendorff och Fredrik Rosén på grund av sjukdom. Resterande spelare är dock fit for fight och någon ursäkt för ett 100-procentigt Slätafly, rejält taggade för att utkräva revansch, finns inte. Ett hungrigt Slätafly på hemmaplan ska vara något som alla lag i serien fruktar, det ska kännas i kroppen att våra motståndare varit i Torsås på bussresan hem. Tomma ord, innan de översatts i handling. På lördag är det upp till bevis.

Statistik


Det var länge sedan Westervik spelade seriematch i Torsås. Slätafly har aldrig mött Westervik i seriespel men Södra Kärrs Ftk mötte Västervik i Division 2B säsongerna 87/88 och 88/89. Tyvärr har jag ingen aning om hur matcherna slutade. Södra Kärr hamnade dock före Västervik båda säsongerna.

Formkurvan är förvisso ännu i sin linda men någon trevlig syn är det knappast för något utav lagen. Som tur är återstår drygt 95% av poängen att fightas om, möjligheterna är fortfarande stora.


Det var allt för denna gång. Vi hoppas på bra uppslutning och ett jäkla liv på läktaren. Se till att bära laget fram till tre underbara poäng.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -