Skribent : Slätafly IBK 2013-09-21

Slätafly fick en snabb reaktion på den dåliga insatsen senast och Westervik hade ingenting att sätta emot ett ursinnigt Slätafly. Efter lite drygt fem minuter ledde Slätafly med 3-0 och fortsatte därefter bara att mala på. Det mesta gick vägen, några snygga mål blev det och till och med Mattis Karlsson i målet noterades i poängprotokollet.

Det var ett fruktansvärt taggat och revanschsuget hemmalag som ställde upp för första tekning och redan efter 46 sekunder blev Jens Milesson årets första målskytt. När den förtretliga nollan väl var ett minne blott rann målen på i strid ström. Slätaflys Nybrofemma plockade bort Westerviks förstafemma och bäddade för övriga spelare i bytena däremellan. Johan Ramvall hade lekstuga i första perioden och gjorde fyra mål och två assist, men han hade bud på fler då stolpar och ribbor var i vägen. I första perioden gjorde nyförvärvet Elof Laakso sin första poäng i Slätaflytröjan då han spelade fram Emil Johansson till 6-1. Då hade det inte gått mer än tolv och en halv minut. Första perioden slutade 7-1 efter ett förkrossande spelövertag.
"Jag vet inte när det hände senast. Hade någon match förra året där jag gjorde sex mål. Men det flöt på riktigt bra."
-Johan Ramvall till Barometern
I andra perioden var det dock Westervik som öppnade målskyttet genom deras för dagen överlägset bästa spelare; fyramålsskytten Christian Klintorph. Men det dröjde inte länge innan Slätafly återställt ordningen och återigen dragit ifrån. Slätafly hade ett skönt flyt i spelet, vilket underlättades av att Westervik gav så mycket tid och yta, och man gjorde mål på det mesta, på alla möjliga sätt. Efter andra perioden var ställningen 13-3 men Slätafly var fortfarande sugna på mer.

Tre mål under den avslutande periodens första fyra minuter medförde ledning med tretton bollar, men efter en ganska billig utvisning på Johan Ramvall dröjde det ett bra tag (allt är relativt) innan nästa hemmamål kom. Men först hade Westervik utnyttjat Slätaflys enda egentliga svacka under matchen och reducerat två gånger om efter lite svagt försvarsspel. Slätafly tog dock över taktpinnen tämligen omgående och gjorde två mål under matchens sista minut.
"Vi spelade naivt, håglöst och med huvudet under armen. Slätafly fick ett mentalt övertag direkt och vi har tydligen långt kvar till matchprestation. Det är frustrerande."
-Michael Elmer, tränare Westerviks IBK, till Västervikstidningen

Foto: Tommy Bodling

Idag finns det mycket att vara glad över, förutom målen, men skönast av allt är ändå den snabba revanschen sedan förlusten i premiären. Givetvis var det viktigt att få igång viktiga poängmakare som Ramvall och Carlsson men en gedigen insats av hela laget matchen igenom var ett skönt besked. Nyförvärven Samuel Slättman och Mattis Karlsson gjorde också sina första poäng för Slätafly, den senare genom ett fint utkast som lämnade öppen gata för Markus Anderberg. Om första halvan av matchen tillhörde Johan Ramvall var den andra halvan Ola Carlssons och det krönte han med en snygg enhandad "hockeyzorro" som grundlurade Westerviks målvakt. Ola blev inte helt oväntat utnämnd Slätaflys bästa spelare men idag var alla heta. Martin Gustafsson stod för en mycket bra insats och blev faktiskt rånad på en poäng av domarparet.
"Alla var taggade"
-Johan Ramvall igen
Välbehövligt självförtroende har pumpats in i laget och det kan behövas. Härnäst väntar svårspelade Munka-Ljungby på bortaplan, en historiskt sett väldigt tuff match. Mer om den matchen kommer i mitten på nästa vecka. Under tiden tar vi och njuter av 18 gjorda mål ett litet tag till.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -