Skribent : Slätafly IBK 2013-09-29På söndagen styrde Slätafly bussen mot Ängelholm för en tuff bortamatch mot Munka-Ljungby. Efter en fin start slarvade Slätafly dock bort ledningen och hemmalaget kom tillbaka. Katastofala 1-6 i andra perioden bäddade för en rejäl uppförsbacke som visade sig för svår att ta sig över.

Första perioden började på absolut bästa sätt och genom ett tidigt powerplay-mål öppnade Johan Ramvall målskyttet efter en öppnande diagonalpassning från Jens Milesson. Det är också Jens Milesson som utökar till 2-0 fyra minuter senare. Sedan kom hemmalaget tillbaka. När Slätafly missat en chans till kontring får man istället kontring tillbaka och åker då på en utvisning. Ett läge som hemmalaget förvaltar på bästa sätt. Istället för friläge, och potentiellt 3-0 gjorde Munka-Ljungby 2-1 och var ikapp igen. Kvitteringen väntar inte så länge på sig, när hemmalagets Martin Andersson trampar runt, får felträff och ställer Mattis i målet. 2-2 kändes oerhört surt men det skulle bli värre. Efter att Slätafly förlorat bollen bakom eget mål kan Munka-Ljungby smälla dit ledningsbollen. Första perioden var mycket jämn, kanske lite övertag för Slätafly men man bjöd hemmalaget på målen.

Tyvärr fortsatte trenden i andra perioden och Slätafly slutade att jobba, lät hemmalaget komma runt alldeles för lätt på kanterna och spela bort Mattis. Munka-Ljungby tilläts göra lite vad dom ville och det håller inte i division 1. Perioden slutade 6-1 och ett mardrömslikt underläge med 9-3 väntade inför den avslutande perioden.

De sista 20 minuterna bytte Slätafly spelidé och gick med nyvunnen energi in och körde över Munka-Ljungby. Efter sex minuter hade man hämtat in tre mål men sedan tog domaren en mycket konstig utvisning vilket givetvis fick momentet att minska i styrka. Slätafly klarade utvisningen, men tappade viktig tändvätska. Markus Anderberg kunde visserligen göra 9-7 med sju minuter kvar av matchen men Slätafly kom aldrig närmre än så.

En oerhört tung förlust som Slätafly bäddade för på egen hand genom en usel mittenakt och slarvigt spel. Domaren gav visserligen Munka-Ljungby någon billig utvisning också men det kändes oerhört bittert att bli snuvade på poängchansen. I Slätafly var det många som inte riktigt kom upp i normal standard och förlorade närkamper i onödan men Emil Johansson slet föredömligt precis som vanligt, Jens Milesson gjorde 3+1 och Mattis Karlsson räddade många farliga lägen och var bäst i Slätafly för dagen. 

Slätafly har en del att slipa på i fortsättningen inför nästa match. Matchen spelas på lördag hemma mot defensivt starka Lagan som har öppnat starkt. Kommer garanterat bli en tuff match.  

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -