Skribent : Slätafly IBK 2013-09-04


Säsongen 13/14 närmar sig med stormsteg och det sista stoppet på resan fram till seriepremiären borta mot Lönsboda IBK är inga mindre än FBC Kalmarsund. Jag antar att våra motståndare inte behöver någon närmre presentation utan borde vara välkända för dom flesta.

FBC Kalmarsund hamnade tillslut på en hedrande femteplats i Allsvenskan Södra förra säsongen men satsar hårt för att nå högre i år. Johan Wittberg och bröderna Nilsson har i år fått sällskap av före detta Slätaflyspelarna Robin "Ålen" Karlsson och Daniel Johansson samt Anton Fransson som Slätafly mötte ett antal gånger då han drog på sig Carlshamnsdressen. Således saknas absolut inte profiler och man har matchat hårt mot bra motstånd under försäsongen med blandade resultat. Höjdpunkten är vinst mot SSL-laget Jönköping med 9-4 vilket visar att Kalmarsund vill vara med och slåss om placeringar i toppen. På försäsongen har faktiskt Robin Karlsson skrapat ihop flest poäng i Kalmarsund med sina nio (3+6).

Slätafly åkte på en tung förlust mot Kalmarsunds blivande konkurrenter Höllviken i helgen. Slutresultatet blev 6-11 och Slätafly fick emellanåt en rejäl läxa i hur man rullar upp ett försvar. Till den matchen, som spelades i Kallinge, saknades Ola Carlsson, Pierré Nilsson, Henrik Bergendorff och Elof Laakso samtidigt som Fredrik Rosén klev av efter första perioden. Men inför genrepet kan Slätafly ställa bästa möjliga manskap på banan för att finslipa detaljerna inför premiärmatchen.

Matchen spelas i Torsås Sporthall lördagen den sjunde september klockan 14.00. Välkomna. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -