Skribent : Slätafly IBK 2013-09-28

Slätaflys U-lag åkte på förlust i premiären mot Ljungbyholms GoIF efter att ha släppt in det avgörande 3-4  i boxplay med bara femton sekunder kvar.

Det var många i Slätafly som gjorde sin första seniormatch och det märktes i första perioden då man hade lite för stor respekt för motståndarna. Det var också Ljungbyholm som gjorde matchens första mål redan efter tre minuter då det blev öppet i mitten och en back kunde passa ut bollen till höger och anfallaren sköt direkt och stänkte upp bollen i krysset utan chans för Philip Strandberg i målet. Det dröjde ända till andra perioden innan repliken skulle komma, men då hade Slätafly kommit igång på riktigt och visade en bra vilja. 1-1 kom fem minuter in i andra perioden efter en kontring genom Daniel Karlsson på passning från Filip Jonsson. Målet tände Slätafly som trummade på bra men fick inte riktigt till det, viljan fanns men det sista momentet låste sig lite. Efter ytterligare en kontring kunde Daniel Karlsson göra sitt andra mål för dagen, denna gång på passning från Lukas Bertilsson. 2-1 stod sig perioden ut men ledningen kunde varit större då det var Slätafly som tagit över initiativet och styrde på planen. 

Tredje perioden började på absolut bästa sätt då Slätafly kunde göra bort Ljungbyholm med en frislagsvariant från hörnet. Filip Jonsson gjorde sin andra assist för dagen när hans passning skar igenom försvaret till en fristående Lukas Bertilsson i slottet som bara hade att trycka in 3-1 för Slätafly. Men sedan blev det lite lojt och reduceringen kom tämligen omgående. Slätafly började då bli lite nervösa och Ljungbyholm tryckte på mer för en kvittering. Tyvärr kom den efter att det uppstått lite förvirring med ett byte vilket hemmalaget kunde utnyttja och göra 3-3 med elva minuter kvar av matchen. Slätafly kom tillbaka lite men lyckades inte ta tillbaka ledningen, istället åkte Anton Nordlander ut två minuter för slag, och även om Slätafly visade upp ett tight och viljestarkt boxplay tog det bort chansen att bygga upp momentum i matchens slutskede. När Daniel Cvjeticanin med 45 sekunder kvar av matchen fick bollen i huvudet och domarna pekade på utvisningsbåset blev det än tyngre. Med femton sekunder kvar kom också det avgörande målet och tillsammans med det en oerhört bitter känsla.

Totalt sett en godkänd debut för det unga laget som idag saknade några spelare som var med på matchen som spelades i Division 4 istället. Trots att det skilde många kilon i närkamperna visade man efter första periodens inledning inte några som helst tecken på försiktighet. Att tappa en ledning i sista perioden är aldrig roligt, och av alla sätt man kan göra det på är detta ett av de tråkigare. Dock fanns det mycket positivt att ta med sig till nästa match. Daniel Karlsson var bäst i Slätafly och fick fin start med sina två mål.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -