Skribent : Slätafly IBK 2013-10-07


Period 1 öppnas med full fart från båda lag och det är stressigt och inget ordnat spel. Carlskrona kliver högt på våra backar och vi lyckas inte riktigt få igång ett kontrollerat passningsspel utan det blir bollar djupt i bortalagets zon för löpande forwards att kämpa om. Carlskrona envisas med att skicka höga bollar mot målområdet mest på chans och några gånger studsar bollen lite elakt för oss och skapar lite oreda men vi reder ut det. Framåt har vi ett stolpskott som var värd ett bättre öde men även vi har halvchanser. Perioden går mot sitt slut men med 3 sekunder kvar lyckas Johanna Strand få in bollen i nät centralt framför mål. Ett lågt skott som letar sig in och stämning i omklädningsrummet i paus är såklart på topp. 

Period 2 öppnar vi starkt och vi stör deras uppspel och kommer till bra målchanser. Ett mål ligger i luften och 5 minuter in i perioden gör vi 2-0 av Felicia "Fillan" Karlsson. Tyvärr så får Carlskrona utdelning på sina chansbollar då den studsar deras väg precis intill målområdet och någon får träff och bollen rullar in lite retfullt i mål. Dock så missar domaren en hög klubba från bortalaget i röran framför mål och hur dom missar den är ett mysterium! Ett orange blad i ribbhöjd som svischar förbi både boll och spelare. Hög klubba - vårt frislag - inget mål men nu ville domarna något annat. Momentum går över till bortalaget som gör både 2-2 och 2-3 då vi står på hälarna och inte är riktigt aggressiva i vårt försvarsspel.

Period 3 är väldigt lik de två första med full fart och lägen för båda lagen. När vi väl kommer ner djupt i offensiv zon och får lite tryck på dom så skapar vi lägen och 3-3 kommer efter en sådan situation då Emelie Wisén snyggt gör mål köksvägen. Sista 15 minuterna är ett ställningskrig men lite broderligt (systerligt) så delas poäng denna premiären. 

Alla spelare förtjänar beröm med lite extra plus till stabile Denise Larsson i mål som agerar tryggt som sista utpost med många räddningar. Extra plus även till Emelie Wisén för hennes insats!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -