Skribent : JM 2013-10-21

Känslan inför hemmamatchen var bra, riktigt bra t.o.m. Vi hade gott om folk, 15 utespelare att välja mellan och vi startade med 3st forwards linor. 

Det är bortalaget som dock börjar matchen bäst då vi slarvar lite och det känns nervöst. Borgholm tar tillvara på sin något starkare inledning och gör 1-0 när vi alldeles för enkelt låter en spelare kliva in från vänster och avlossa ett skott 7-8m upp i banan. Den dåliga starten bara fortsätter då ett uppspel bryts och bortalaget får ett friläge som de utnyttjar. 2-0 till Borgholm efter 7 minuters innebandy. En time-out hade inte varit fel att ta för att få ordning på manskapet. Vi höjer oss utan en tagen time-out mer och mer under den första perioden och spelet känns mer kontrollerat och våra 3 kedjor framåt börja få upp farten. Inget mål innan perioden blåses av men väldigt nära för våran del efter en tilltrasslad situation då bollen retfullt dalar över Borgholms målvakt men än mer retfullt för oss då bollen går via ribban och ner på fel sida mållinje.

Vi går direkt ner på 2 forwardsformationer när period 2 tar sin början. Chanserna dyker upp när vi biter fast bollen djupt i offensiv zon och får tryck på motståndarna men allt för ofta spelar vi för svårt när anfallen byggs upp nedifrån med passningar i fellägen till fel yta och det gör att vi får mer sporadiska anfall. Borgholm sticker upp då och då och de gör även 3-0 på en av chanserna. En öppning in i matchen får vi när Borgholm får en spelare utvisad men precis som tidigare så funkar inte PP alls. För dåliga passningar och vi tappar fart och får börja om. Ett ribbskott av Lina Pettersson är det bästa vi skapar men marginalerna under matchen är verkligen inte med oss och ett till tydligt exempel är när Strand kämpar sig emellan några försvarare och skjuter ett skott som går in i mål. Dessvärre så har den otroligt jobbiga klockan blåst av 0.5 sekunder innan målet. 0-3 med 20 minuter kvar att spela.

Ett frustrerat hemmalag kommer ut och spelar bättre av den återstående tiden av PP men inga bollar bakom Borgholms målvakt men nästan direkt när det är 5 mot 5 så kliver kapten Strand fram och stänker dit 1-3. En högre press mot Borgholm och mer desperat innebandy och inte så mycket finspel är nu budskapet till spelarna och med cirka 4 minuter kvar har vi hämtat in ett mål till då poäng duon Fillan/Strand ligger bakom 2-3 målet. Nu är det all in som gäller men det blir lite för mycket all in för Strand som drar på sig en utvisning 17.49. Det finns bättre tillfällen att spela 4 mot 5 än när det är 2 min och 11 sekunder kvar och underläge med 1 mål och Borgholm gör som under deras tidigare powerplay inget mål men de gick inte in för att göra något heller utan mer att hålla i bollen och låta sekunderna snabbt spurta närmare 20.00 och slutsignal. Vi lyckas ändå ta tag i bollen och få ett frislag ganska mitt på planen med 20 sekunder kvar och nu är det dags för oss att ta time-out. Denise plockas och det spelas 5 mot 5 och Josefin "Jossan" Karlsson tar tag i bollen efter frislaget och beger sig hemåt med motståndare i ryggen som hon lyckas vända bort samtidigt som Strand kommer in och en Slätafly våg ska precis skölja över de Borgholmsspelare som är kvar men då förstör en av domarna allt då han blåser av för utvisning då han ser för många hemmaspelare på plan. Han missade helt att vi plockat ut målvakten och bad om ursäkt för den felaktiga avblåsningen men nu fick vi ett frislag mitt på våran planhalva mot ett samlat bortalag istället för 4 Borgholms damer i flykt hemåt mot stormandes Flyersdamer. En stor stor skillnad i negativ bemärkelse att få frislag i det läget. Ett frislag som vi sedan slarvar bort och slutsignalen som 11 sekunder senare dånar ut i sporthallen har aldrig låtit så illa som nu. 

Borgholm var effektivare än oss men jag tycker vi skulle vunnit matchen sett över 60 minuter. Debutanterna Lina Pettersson, Beatrice Granlöf och Linda Mannerlöf gjorde en plusbetonad insats. Vi får ta revansch redan till nästa helg då vi åter lirar hemma så räkna med ett taggat hemmalag!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -