Skribent : Slätafly IBK 2013-10-03


På lördag klockan 15.00 tekas säsongens andra hemmamatch igång och precis som förra gången blir det småländskt motstånd. Lagan från Ljungby har börjat starkt och var inte långt ifrån att få med sig poäng från Oskarshamn för ett par veckor sedan. Förra omgången slog man SödraDal på hemmaplan med 5-2 i en match som tydligtvis kändes mycket jobbig för skånelaget. Det där är rätt typsikt Lagan. Mycket starka hemma, vinner sällan skottstatistiken, tighta bakåt och effektiva framåt. Det är på hemmaplan. Förra säsongen vann man bara en enda bortamatch efter full tid och ytterligare en i sudden death. Huruvida förra omgångens kamp mot Craftstaden tyder på att dom tänkt vända på trenden är för tidigt att säga. 

Lagan är antagligen det mest fysiska laget i hela serien. Tidigare har jag benämnt dom som innebandyns svar på Stoke och det är inte helt missvisande. Oftast inte särskilt spektakulärt, men med en stadig defensiv och hårda närkamper kan man ändå vinna många matcher. David Rydh, som spelade i Växjö Vipers förra säsongen är Lagans bästa poängplockare med sina 5+1 och är tillsammans med hårdskjutande Robin Bylander, de som mycket av spelet kretsar kring. De har också en målvakt som spelat mycket bra hittills på säsongen så det blir en tuff nöt för Slätafly att knäcka.

För Slätafly gäller det att undvika svackor och hitta ett sätt att lösa upp ett lågt liggande försvar, något som man inte lyckades med mot Lönsboda (en enda gång). Att Slätafly gjort 25 mål de senaste två matcherna och självförtroendet i anfallszon är något man behöver ha med sig in på planen. Defensivt fokus under alla matchens 60 minuter är ett måste för vinst, annars kommer bortalaget straffa oss hårt.


Slutligen hoppas jag alla struntar i fotboll i division 8,3, tar sitt förnuft tillfånga och kommer och tittar på en med största sannolikhet en frenetiskt innebandymatch med mer närkampsspel och mer känslor än genomsnittsmatchen. Det är helt enkelt så båda lagen fungerar. Alltså, Torsås Sporthall klockan 15.00. Välkomna!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -