Skribent : Slätafly IBK 2013-10-05I inlägget inför matchen nämndes vikten av fokus i försvarsspelet och självförtroende i anfallsspelet. Tyvärr lös båda två emellanåt med sin frånvaro och Lagan kunde vinna med 4-3.

Matchen började dock med många positiva inslag och Slätafly kunde tidigt göra 1-0 när Elof Laakso gjorde sitt första mål för Slätafly. Det fortsätter lovande och hemmalaget skapade mängder med chanser men missade många, någon tog i stolpen och Lagans målvakt stod också i vägen för några stycken. 2-0 kom till slut och det var Pierré Nilsson som äntligen spräckte nollan i sin målkolumn. Slätafly fortsatte att spela bra men precis när man börjat tänka på att behålla en tvåmålsledning in till andra perioden drar man på sig en onödig straff som bortalagets David Wikingsson förvaltade väl. Psykologiskt tungt mål i slutet på en period som hemmalaget haft i sin ficka. Med rejäl utdelning kunde man gjort fem, sex mål, med normal utdelning borde man gjort tre eller fyra men man fick nöja sig med två. 

I mittenakten jämnades spelet ut och som skottstatistiken 6-5 antyder var det en tillknäppt period med ett ställningskrig på banan. Lagan hade ganska mycket boll och kom fram till några farliga lägen, men Slätafly hade också bud på mål. Målvakterna hade dock bestämt sig för att spika igen och perioden blev mållös.

Sista 20 började på absolut sämsta vis när bortalaget inom fem minuter har vänt matchen. Pierré Nilsson utjämnade dock efter 13 minuter med sitt andra mål för dagen. Även sista perioden var jämn spelmässigt och trots svaga 6 skott på mål från hemmalaget var spelet lite mer öppet. Slätafly sköt mycket, men träffade inte mål. Istället åkte Slätafly på en sen utvisning, precis som mot Munka-Ljungby förra veckan, och det utnyttjade bortalaget genom att ta ledningen för första gången i matchen. I situationen precis innan målet hade Slätafly ett ypperligt läge att komma två mot målvakten men ett dåligt beslut medförde istället att Lagan kunde kontra in ledningsmålet. 3-4 med två minuter kvar att spela var för mycket för Slätafly idag och säsongens tredje förlust var ett faktum.

En mycket svag insats av Slätafly och precis som mot Lönsboda var det egentligen inte någon som förtjänade beröm. Det krävs mycket mer av många fler för att poängen ska rulla in. Jonathan Rudholm fick tyvärr utgå med smärtor i foten och ersattes av Martin Magnusson, återstår att se hur illa det var. Nästa söndag väntar nykomlingen och nollpoängaren Stanstad. Vi får hoppas på ett bättre resultat då.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -