Skribent : JM 2013-11-05

Återigen hemmamatch och även denna gång kom gästerna från Öland då SSG tidigt på söndagsmorgonen begav sig till Torsås. Med sig hade de två segrar i bagaget till efter överkörningen mot Craftstaden B och en uddamåls victoria mot Carlskrona B. 

En tuff match för oss men det spelade ingen roll i inledningen då vi tar tag i taktpinnen och trycker tillbaka SSG. Ett enkelt spel längs sargerna ner djupt i bortalagets zon och där vi sedan kommer till målchanser. Vi har bra fart i benen och helt rättvist gör vi 1-0 efter 7 minuters spel då Fillan petar in bollen i mål efter ett frislag från det vänstra hörnkrysset. Vi fortsätter och spelar bra innebandy och skulle haft med oss 1 mål till in i pausvilan även om SSG jämnade till matchen cirka 15 min in i perioden.

En riktigt bra period, kanske vår bästa denna säsongen...

...men vi följer upp med att precis som i de andra matcherna helt tappa kommandot, mycket för att SSG kliver på högre i plan och stör oss vilket gör oss osäkra. Det är nu bortalaget som har greppet och pumpar på med anfall efter anfall och vi har de tufft att hålla SSG borta från farligt område. Till slut kommer kvitteringen som ett brev på posten då bortalagets stora målskytt Jill Thuresson överlistar Denise i målet. Förändring är total från period 1 och SSG styr och ställer och vi slarvar till det för oss med felpass och kommunikationsmissar och det är spel mest i vår defensiva zon.

Då målskytten Jill i SSG blir utvisad kan vi helt naturligt trycka tillbaka bortalaget och få lite bollrull inom laget. Men fortfarande så klickar det inte i PP, vilket vi haft svårt med tidigare trots att det ser helt okej ut på träningarna. Det låser sig mentalt och vi vågar inte spela ut med fart på boll utan det blir avslut stillastående utan minsta rörelse från motståndarnas box och då är det svårt att få igenom skott eller väldigt lätt för målvakt att plocka bollarna. Den svaga perioden blir bara sämre då Jill i bortalaget direkt efter utvisningen roffar åt sig bollen efter slarv från oss och gör inga misstag i friläget hon får, SSG har vänt matchen och leder med 2-1 efter 2 spelade perioder.

Återigen får vi jaga genom hela sista perioden, även det är något vi är vana vid då vi haft underläge i samtliga matcher så här långt. Spelmässigt jämnas matchen till men fortfarande SSG som är vassare framåt och till skillnad från oss så utnyttjar de sitt läge i PP då de sätter 3-1 och det var spiken i kistan även om vi kämpar på den återstående tiden men resultatet 1-3 håller sig till slutsignalen.

En match som började så bra för oss men den svaga andra perioden som förstör helt våra chanser. Just period 2 har vi haft enorma problem med i varje match vilket 9 insläppta mål starkt understryker för då vi totalt har 13 mål i bakom. Alltså mer en dubbelt så många insläppta mål i period 2 än period 1 och 3 tillsammans. Vad detta kan bero på är för mig ett mysterium.

Nu väntar en spelfri helg innan det är dags för hemmamatch igen!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -