Skribent : JL 2014-01-31


FÖRUTSÄTTNINGAR
Slätafly vann med 8-4 mot Malmhaug i förra matchen och har nu hela sju poäng ner till nedflyttningsstrecket, och då har man också en match mindre spelad än de jagande lagen, en hängmatch som man nu spelar mot Munka-Ljungby. Upp till kval uppåt är det nio poäng.
TRÄNARSNACK
Jonas Carlsson:
– Vi gör det bra nu och får poängmässig utdelning. Nu har vi mött lagen där nere och har skapat oss en lucka och även lite extra plus i målskillnaden. Mot Malmhaug tycker jag aldrig att vi var hotade. Vi gav den lite mycket gratis, men jag tycker ändå att defensiven var okej och enligt mig var det inget snack, det var vår match. Hos oss är det verkligen kollektivet som klivit fram. I och med att vi fått ordning på försvarsspelet så har vi också fått igång omställningarna, och får vi en bra vändning så smäller det. Nu väntar en ny sexpoängsmatch när vi möter Munka-Ljungby. Jag tror att fasta situationer blir en av nycklarna. Sedan väntar vi oss att det blir hårt spel. Vi vet att vi är starka hemma och det ska vi fortsätta visa. Skulle vi vinna den här kampen så kan vi börja blicka lite uppåt i tabellen.
LÄGET I LAGET
Pierré Nilsson spelade några byten senast, trots att han nyligen fick en hjärnskakning. Han har tränat för fullt under veckan och väntas spela ordinarie byten mot Munka-Ljungby. I övrigt är alla tillgängliga utom Olof Bondesson.
MOTSTÅNDARKOLL
Munka-Ljungby parkerar på niondeplatsen i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket, och är en placering och två poäng bakom Slätafly. Laget hemmavann mot Vöikers i senaste omgången och slog också Slätafly med 9-7 när lagen möttes i höstas.
Vi låg under med fem eller sex bollar senast mot Munka-Ljungby men hämtade upp och hade faktiskt bud på poäng i den matchen. De har plockat in några nya namn men jag tror ändå vi ska ha en fördel, vi ser fram emot den här matchen, säger Jonas Carlsson.
HÅLL ÖGONEN PÅ
Jens Milesson sköt ett hattrick senast och visar fin målform.


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -