Skribent : JL 2013-11-07


Slätaflys innebandyveteran Martin ”Sotarn” Magnusson valde att trappa ner i våras. Nu lirar han sporadiskt – men hyllas av tränaren Jonas Carlsson.
– Det är kul att höra, säger Magnusson.

Slätaflys tränare Jonas Carlsson sparar inte på superlativen kring veteranen Martin Magnusson.
– Han är en spelare som höjer laget. Han var med senast och visade kapacitet direkt, han bidrar med något extra. Och det är inte bara han som är bra, han har en förmåga att höja omgivningen också, säger Carlsson.
Magnusson om att han höjer omgivningen:
– Jag har ju varit assisterande tränare och har respekt och förtroende hos grabbarna, det kanske har med det att göra. När jag var yngre så var jag mer av en offensiv spelare, idag har jag mina främsta delar i ledarskapet, det kan också spela in, säger han.
I våras valde 30-åringen dock att trappa ner eftersom vardagen blev för späckad med nytt hus, en ettårig son, familjen och jobb.
Under hösten har han tränat och spelat sporadiskt och i matchen mot Stanstad hanns bara ett och ett halvt byte med innan det blev en bristning i vaden.
– Är man otränad och inte van vid att spela matcher så händer sådant, säger Martin som fortfarande känner ett innebandysug.
– Har man hållit igång i hela livet med lagidrott så är det svårt att sluta. Det är fortfarande roligt. Jag har höga krav på mig själv och vet vad som krävs, men jag vågar inte lova hur mycket jag spelar i år. Det handlar om hur mycket tid som finns, men tanken är att träna mer och bygga upp fysiken.
Slätafly har haft en trög säsongsinledning och har bara vunnit två av sju matcher vilket innebär en placering långt ner i sammandraget. Det prekära läget är något som motiverar Martin Magnusson.
– Det är klart, man har ett stort hjärta i föreningen och man vill hjälpa till. Vi har ett nytt spelsystem i år och det tar tid att sätta tryggheten. Sedan saknas självförtroendet just nu.
Om veteranen, som inte var med på senaste träningen, finns med i fredagens match mot Vöikers återstår att se.
– Jag vet faktiskt inte eftersom jag inte är med och tränar. Det är upp till tränaren, men vill han att jag ska spela så blir det nog spel, jag har svårt att säga nej.

FÖRUTSÄTTNINGAR
Slätafly föll mot Landskrona på hemmaplan senast och är nia i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

TRÄNARSNACK
Jonas Carlsson:
– Vi behövde ett uppehåll där vi kunde samla krafterna. Vi har tränat och slipat på saker som varit knackigt, vilket är ganska mycket så vi har haft fullt upp. Uppehåll är både bra och dåliga, men vi har haft det motigt och jag hoppas att ledigheten gör att det vänder för oss. Vi behövde tänka på lite annat än innebandy också, koppla av, göra roliga saker och sedan komma tillbaka sugna som bara den. Senast mot Landskrona så var vi bra, vann skotten med 37-27 men fick bara in två bollar. Vi hade verkligen övertaget och flera bollar i ramverket, men det räcker inte om bollarna inte sitter i mål. Å andra sidan visade matchen att vi håller spelmässigt, så nu gäller det bara att få igång målskyttet också.

MOTSTÅNDARKOLL
Nykomlingen Vöikers har ännu inte förlorat i serien och parkerar på andraplatsen i sammandraget, elva poäng före Slätafly.
– Det är ett ganska ungt lag som spelar en snabb innebandy. Jag hoppas att deras orutin ska lysa igenom lite och att vi kan utnyttja det. Detta är en derbymatch och alla i södra Sverige vet vad det innebär i Torsås Sporthall... vi kommer smälla på ordentligt och Vöikers kommer få sina fiska varma. Vi är ruggigt taggade, säger Jonas Carlsson.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Martin Magnusson som håller på att bli varm i kläderna.


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -