Skribent : JM 2013-12-20


Imorgon är det äntligen dags för undertecknad att få titta på innebandy igen. Visst hade jag chansen att se när Karlstad slog Kalmarsund men tja.. det kändes liksom inte så viktigt så jag finkammade tradera efter böcker om det ostindiska kompaniet istället. Men imorgon är det viktigt. Ett Slätafly som jobbat i motvind hela säsongen möter ett Westervik som jobbat i fullskalig orkan. Det var så länge sedan jag tittade på innebandy att jag kommer sätta mig längst fram i bussen helt starstruck och sedan nervöst fnittra i 18 mil. 

Westervik har gjort 77 mål hittills, det är bara ÅKIBS som har gjort fler. De har dessutom två lirare som är i hyfsad poängform. Hirschman var inblandad i 4 av 6 mål mot Craftstaden, 6 av 7 mot Munka-Ljungby, 3 av 7 mot Malmhaug, 6 av 10 mot Lönsboda och 5 av 12 mot Stanstad. Det är alltså 24 poäng de fem senaste matcherna. Klintorph har gjort 21. Vår näst bästa poängplockare är Ola och han har gjort 24 på hela säsongen. Nu skulle man ju kunna använda detta för att klanka ner på Slätafly men jag tycker inte det hade varit rättvist. Enligt uppgift spelar Westerviks stjärnor typ 40 minuter per match och om man är lite för bra för sin serie så blir det sådär. 

Westervik har bara tagit 4 poäng de senaste fem matcherna trots att Hirschman/Klintorph spelat som halvgudar. Westervik har fortfarande chansen att klara sig kvar men man bör nog börja plocka poäng igen för att det inte ska börja krackelera i maskineriet igen. Meeeen, Westervik klarade ju sig som bekant kvar med ganska liten marginal efter en vansinnig upphämtning förra säsongen så med halva säsongen (nästan) kvar att spela är det måhända dumt att ens prata om det där. Bättre att konstatera att Westervik är ett mycket konstigt lag.

Man ska inte glömma att Slätafly bara gjort 10 mål färre än Westervik och alltså är mycket duktigare på att sprida ut målskyttet. Dessutom. Slätafly har släppt in 40 mål färre än Westervik. Det är mer än tre mål per match. Där har Westervik lite att jobba på fortfarande. Men att det kommer bli några 18-5 igen är bara att glömma. Det kommer krävas ett enormt fokus i försvarsspelet genom hela matchen och inte släppa B1 och B2 en millimeter. Gör man det så vinner man, det finns inget snack. 

Imorgon kommer eventuellt Simon Lundström att göra comeback i Slätaflytröjan efter en fjolårssäsong som bestod av att rehabilitera en knäskada. I år har han spelat innebandy i division IV i CL98 och har där gjort 19 poäng på 10 matcher. 

Slätafly hade en poängmässigt tung höst men avslutade mycket bättre än vad man startade, trots att motståndet var tuffast mot slutet. 3 säkra poäng mot Lönsboda och hemmamatcher mot Stanstad, SödraDal, Malmhaug och Munka-Ljungby gör att Slätafly fortfarande har kontraktet i egna händer. En vinst imorgon och det kommer sätta lite press på lagen ovanför, och det är aldrig roligt. 

Ha det gott!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -