Skribent : JM 2013-12-10


Dammet från kulturkrocken kommer inte lägga sig på länge. Emedan nobelfesten just dragit igång, med pompa och ståt, med fanfarer och standar, med välklädda somebodys i Stockholm, Sveriges och världens kultur- och vetenskapselit sitter jag, arketypen för en nobody, framför datorn, dricker julmust, äter ölkorv och inhalerar tunga terpener från doftljus som medelst brownska rörelser diffunderar ut i lägenheten för att dölja den skarpa doften av byracka med utsot. Opera går inte helt ihop med en bouquet av förskämda fekalier, imaginär eller ej, så mycket kan jag säga. Det är inte utan att man blir lite avundsjuk på pristagarna, inte bara på grund av att Blå hallen (i Stockholm, inte Bergkvara) luktar pärlhöna, utan snarare på deras förmåga att låta sig uppslukas av nyfikenhet, driva sig själv hårdare än andra. You reap what you sow gäller kanske inte bortskämda brats med pappas Centurion-kort i sin manbag, men det gäller för oss vanliga människor. Innebandyspelare inkluderat.

Slätafly har skjutit 383 skott enligt den officiella statistiken. Man har släppt till 304 skott. Slätafly har vunnit skottstatistiken i tio av tolv spelade matcher. Det har egentligen sett ut så i flera säsonger. Varför skjuter Slätafly så jävla illa? Min inte helt ologiska gissning är att man inte övat på det tillräckligt, alternativt inte övat på rätt sätt. Eftersom det inte finns något nobelpriskategori som heter innebandy får man nöja sig med säkrat kontrakt. Så det är bara att börja så. Gnugga. Tänka. Vara smartare och driva sig själv hårdare än andra. För trots att det nu på slutet börjat se lite bättre ut än i inledningen av säsongen. En riktigt stabil vinst mot Lönsboda senast bådar gott och kanske är det snart dags att skörda lite framgångar. Spelledigt nästa helg och sedan väntar match mot ett lag som också visat bättre trend på slutet; Westervik.

Nu var det så länge jag skrev av mig att jag nästan glömt bort hur man gör, om jag nu någonsin vetat, men ibland är livet så viktigt att det känns ovärt att slösa bort det inne, bakom datorn, skriva något för sakens skull. Men nu när jag tagit jullov (vilket på universitet betyder inget schemalagt, jag kommer plugga på julafton ändå) och snön utanför tyvärr snart smält bort tänkte jag att det var på tiden. På tal om Westervik och saker som är på tiden, det blir nog en liten sväng uppåt E22 den 21 för min del, är det någon mer som tänkt hänga på? Annars önskar jag er en god jul, köp inte för mycket julklappar bara, det blir ingen lycklig av ändå. Puss.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -