Skribent : JM 2014-02-17


Flyersbloggen reser sig ur avgrundens djup och lederna knakar. Med en röst som fortfarande befinner sig under urtidssömnens förkrossande tyngd tar den ett rosslande andetag och skriker igen. Den becksvarta tomhet som Flyersbloggen lämnar efter sig var gång den går i ide växer sig tjockare och mer ogenomtränglig för varje gång. Men idag, när den första vårsolens bleka strålar nätt och jämt märkbart värmt mina ögonlock påminns jag om drömmar från förr och långsamt, långsamt spred sig livet återigen från den koncentrerade kärnan längst in, ut till mina lemmar.

Det är ännu inte dags för en utvärdering, den spar jag till nästa eon, men möjligtvis är någon form av återkoppling på sin plats. Inför säsongen predikterade jag, med ganska grova felmarginaler, att serien skulle sluta såhär:

1. Åstorp/Kvidinge IBS
2. Craftstadens IBK
3. Lönsboda IBK
4. Munka-Ljungby IBK      
5. IBK Landskrona
6. Slätafly/SK IBK
7. IBK Vöikers
8. Lagan IBK
9. IK SödraDal                   
10. Malmhaug KFUM IBF
11. Westerviks IBK
12. IK Stanstad
En snabb titt ger en ganska hyfsad känsla. Jag överskattade Munka-Ljungby och Lönsboda samtidigt som jag underskattade nykomlingarna SödraDal och Vöikers samt Landskronas pånyttfödelse. Med tre matcher kvar att spela ser serien ut på följande sätt: 
1. Åstorp/Kvidinge IBS
2. IBK Landskrona
3. IK SödraDal
4. Craftstadens IBK           
5. IBK Vöikers
6. Lönsboda IBK
7. Slätafly/SK IBK
8. Munka-Ljungby IBK
9. Lagan IBK                     
10. Malmhaug KFUM IBF
11. Westerviks IBK
12. IK Stanstad
Det är nio poäng kvar att spela om och Slätafly har 11 poäng kvar upp till kvalplats samt 8 poäng ner till negativt kval. Det betyder alltså att Slätafly kan göra en Vimmerby eller FBC Engelholm och vara klara i praktiken långt innan serien summeras men förlora resterande matcher och ändå åka ut med röven först. Bara för att det är roligt tänker jag tippa utkomsten av resterande 18 matcher och sammanställa den slutgiltiga tabellen några veckor i förväg. 

Omgång 20

Malmhaug - Stanstad, 8-3
Slätafly - Craftstaden, 7-7, sd.
Landskrona - SödraDal, 6-3
Vöikers - Åstorp/Kvidinge, 4-9
Westervik - Lönsboda, 9-11
Lagan - Munka-Ljungby, 5-4, sd

Omgång 21

Stanstad - Lagan, 3-6
Landskrona - Craftstaden, 6-4
Munka-Ljungby - Lönsboda, 7-5
Åstorp/Kvidinge - Slätafly, 8-5
SödraDal - Vöikers, 7-5
Malmhaug - Westervik, 10-11

Omgång 22

Westervik - Munka-Ljungby, 8-10
Lönsboda - Stanstad, 7-1
Lagan - Malmhaug, 4-2
Craftstaden - Åstorp/Kvidinge, 4-7
Slätafly - SödraDal, 8-6
Vöikers - Landskrona, 3-7

Vilket kommer att ge sluttabellen:


1. Åstorp/Kvidinge IBS
2. IBK Landskrona
3. IK SödraDal
4. Craftstadens IBK           
5. Lönsboda IBK
6. IBK Vöikers
7. Munka-Ljungby IBK
8. Lagan IBK
9. Slätafly/SK IBK             
10. Malmhaug KFUM IBF
11. Westerviks IBK
12. IK Stanstad
Egentligen är streckstriderna redan avgjorda. Craftstaden har dock tuffa matcher kvar med först ett derby på bortaplan mot Slätafly sedan tvåan och ettan i serien och Lönsboda har klart mer överkomligt spelschema. Vöikers har också ett tufft spelschema så jag tror inte dom mäktar med att rubba Oskarshamnslaget.

Så, då är det alltså Åstorp/Kvidinge, Landskrona, SödraDal och Craftstaden som ska göra upp om den Allsvenska platsen. Min första tanke var att Åstorp skulle välja SödraDal utan att tveka men faktum är att SödraDal har vunnit båda mötena dem emellan denna säsong medan man slog Craftstaden i det möte som var i höstas. Det är dock en lång resa till Oskarshamn så jag tror nog ändå lotten faller på SödraDal och att Åstorp helt enkelt tycker att man är bättre än statistiken. Det tror jag också och Åstorp kommer vinna i två raka matcher.

Det medför att Landskrona kommer få möta Craftstaden och där har Landskrona övertaget genom en seger på bortaplan i höstas. Jag tror också att Landskrona är det vassare laget men att Craftstaden kommer pressa skåningarna till tre matcher. 

Avgörandet kommer således att ske mellan två skånska lag, Åstorp och Landskrona. Laget som gjort flest mål mot laget som släppt in minst. Jag tror det kommer bli tillknäppt och fruktansvärt spännande och jag tror dessutom att Landskrona kommer vinna första matchen, vilken kommer spelas i Landskrona, och därmed sätta stark press på Åstorp. Båda lagen har flera matchvinnare, men i Åstorp kryllar det av dem. Andra matchen vinner Åstorp i förlängning efter ett skitmål från Brendheden. Inför sista matchen i Åstorp är brädet alltså återigen nollställt. 

Cliffhanger!!!

Jag tror jag återgår till min dvala. Solen har gått ner och de knakande lederna har åter satt sig.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -