Skribent : JL 2014-02-21

INFÖR MATCH
SLÄTAFLY SK/IBK – CRAFTSTADENS IBK OSKARSHAMN
När: 21 februari 19.30
Var: Torsås Sporthall

FÖRUTSÄTTNINGAR
Slätafly föll i bortaderbyt mot Vöikers i den senaste omgången och parkerar på ingenmansland i tabellen med elva poäng upp till kval och åtta poäng ner till nedflyttning. Tre matcher och nio poäng finns kvar att spela om.

TRÄNARSNACK
Jonas Carlsson:
– Vi hade vunnit om vi satt våra chanser mot Vöikers, men tyvärr brast vi där. Vi ledde med 4-2 och hade fina chanser att göra 5-2, men det gjorde vi inte och blev straffade för det. Nu får vi ladda om. Kval uppåt kan vi inte nå, men vi har inte säkrat kontraktet. Nu blir det ett hett möte mot Craftstaden. Det är två lag som verkligen vill vinna och ingen är nöjd med en eller två poäng, det är tre poäng som gäller. Jag tror på en rejäl holmgång. Det kan också vara sista hemmamatchen för i år som vi måste ta i ordentligt, så det finns inget att spara på. För oss handlar det om att vara iskalla i avslutningarna och inte vika ner oss i närkamperna.

LÄGET I LAGET
Martin Magnusson och Jonathan Rudholm var inte med senast, vilket gjorde att centern Samuel Slättman fick gå ner och spela back.
– Men nu är alla tillbaka och vi spelar med fullt lag, säger Jonas Carlsson.

MOTSTÅNDARKOLL
Craftstaden ligger fyra i tabellen och innehar den sista kvalplatsen uppåt. Laget har fyra poäng att gå på nedåt. Senast vann laget mot SödraDal med 7-5, och när man mötte Slätafly i höstas blev det en 7-6-seger efter övertid.
– Det är alltid lite extra att möta Craftstaden, det finns mycket rivalitet. Vi vill inte att varken de eller Vöikers ska gå upp, vi ser gärna att de stannar i serien så att vi får möta dem nästa år också, säger Jonas Carlsson.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Markus Anderberg som fått ett poängmässigt genombrott i år.


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -