Skribent : JL 2014-02-21

Det är oerhört viktiga poäng på spel i derbyt mellan Slätafly och Craftstaden.
För hemmalaget handlar det om att säkra kontraktet.
– Det är alltid roligt att vinna derbyn, men framförallt ska kontraktet säkras, säger Markus Anderberg.

Slätafly har haft en säsong som bara blivit bättre och bättre: laget föll med 0-6 i premiären mot Lönsboda och hade en jobbig höst i botten av tabellen, men har efter jul lyft och klättrat upp på säker mark i sammandraget.
Tre omgångar återstår av division ett-säsongen och i det heta hemmaderbyt mot Craftstaden så kan Slätafly säkra kontraktet om det blir seger.
– Vi bytte spelsystem inför säsongen och började väldigt, väldigt dåligt. Vi var inte riktigt med på hur vi skulle spela. Sedan hade vi skador och bortfall på det. Men vi har repat oss, blivit tightare som grupp och nu känner vi att vi kan slå vilket lag som helst, säger forwarden Markus Anderberg.
Hade Slätafly haft med sig spelet i början av serien kunde man varit ett topplag – i alla fall som man spelar nu.
– Jo, med facit i hand är det kanske så, men sedan vet jag inte. Jag tycker att lag som Landskrona och Åstorp är jämnare än oss, de är mer värda att gå upp. Man måste vara bra över en hel säsong.
Att kunna säkra kontraktet mot just rivalen Craftstaden – som ligger fyra i tabellen och jobbar för att få kvala uppåt – kittlar lite extra.
– Det ska bli jäkligt skoj. Det är lite av årets match, det kommer bli mycket folk och tar vi hem detta så är vi klara för spel i ettan nästa säsong, så det är klart att man är taggad, säger Markus.
Just Markus Anderberg har haft ett poängmässigt genombrott den här säsongen. Han har fokuserat på att utveckla sitt eget spel, bland annat genom att kolla mer på innebandy, till exempel Kalmarsund i allsvenskan.
– Jag börjar väl bli till åren, men man kan alltid snappa upp nya saker och anamma dem, säger 25-åringen.
Poängmakandet finns också i blodet då tvillingbrorsan Emil, som lirar division två-innebandy i Göteborgsklubben Backadalen, alltid sprutat in poäng.
– Vi har pratat med varandra om det. Han sa att det var riktigt bra att jag var över 30 poäng, skrattar Markus.
– Han har alltid varit mer av en avslutare än mig, jag är mer allround. Men nu spelar jag med bra spelare och då har poängen också kommit. Jag har tänkt mycket på min personliga utveckling och hur man kan bli bättre, men fokuserar inte så mycket på poängen. Samtidigt kan man inte göra allt själv, man måste ha lagkamrater som hjälper till på plan och det har jag haft.
Anderberg har dunkat in 19 mål och 31 poäng hittills – återstår att se om det blir fler mot Craftstaden.

– Vi är starka hemma och tänker göra en jäkligt bra match, och jag tror det räcker till seger, säger han. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -