Skribent : JM 2014-05-15


Från Barometern.

Samuel Slättman blir spelande tränare efter Jonas "Osa" Carlsson.
Sportchefen Andreas Swedestam och Philip Andersson agerar matchcoacher.
Åke Gunnarsson tar, som vanligt, hand om lagledarrollen som även inkluderar materialsidan.
Vakant: En assisterande tränare.

– Vi kollade först på en tränare utifrån men det är helt enkelt svårt att hitta någon bra så vi tittade ganska fort på en intern lösning. Vi såg kompetens i klubben och fastnade för den här lösningen med Samuel som spelande tränare samtidigt som vi andra kan avlasta Samuel under matcherna, säger Andreas Swedestam.
Samuel Slättman har tidigare agerat assisterande tränare i moderklubben Nybro IBK samt i damlaget i tyska Weissenfels. Uppgiften som huvudtränare blir ny för Slättman som skolades om från defensiv back till center i slutet av den förra säsongen.

– Jag är ganska grön och det är ett stort steg att ta över ett division 1-gäng men första känslan är bra. Jag är nöjd med lösningen. Det är en sak att planera och lägga upp träningar, det är svårare att få en överblick när man spelar själv.

Vad är du för tränartyp?
– Jag är ganska lugn men kan brusa upp om det skulle behövas. Taktiskt är jag skicklig defensivt, drömscenariot vore därför att få in en assisterande tränare med bättre offensiva kunskaper än vad jag har, säger Samuel Slättman.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -