Skribent : JM 2014-06-02

Bild: tommybodling.se

Markus Anderberg har spelat sin sista match i Slätaflytröjan. Istället väntar nu studier i Göteborg varför Markus valt att krita på för den anrika klubben IBF Backadalen, där även Markus tvillingbror Emil spelar. Det är såklart aldrig roligt när spelare lämnar men Markus är mer än innebandyspelaren, det är också karaktären och personligheten som kommer lämna ett tomrum efter sig. Under de fyra säsonger Markus varit i klubben har han hunnit med 86 matcher i a-laget där han stått för totalt 91 poäng fördelade på 53 mål och 38 assist, men trots ett fint poängsnitt är det kanske framför allt arbetskapaciteten och viljan som vi förknippar med hans spel.

Hej Markus! Efter fyra säsonger i klubben måste du ju ha samlat på dig en hel del intryck, vad är det du kommer sakna mest av allt?
 
Oj, vilken svår fråga, det är väldigt många saker. Allt från bussresorna, citaten, gemensamma duschsessionerna, tjabbet med Åke (som hela helgerna funderar ut nya sätt att försöka bräcka mina påhopp. Hittils har han lyckats sådär.. ), till uppvärmningar, matchtugget och det goa anfallsspelet vi byggt upp. Självklart kommer jag också sakna alla trevliga/tokiga människor jag lärt känna från Torsabyn med omnejd.

Du måste ju sitta på några riktigt minnesvärda ögonblick, både trevliga och mindre trevliga, vilka minnen kommer vara svårast att utplåna?

Mitt första bästa minne är helt klart premiärmatchen förrförra säsongen mot Örlogstaden i Karlskrona. Matchen i sig var väl ingen höjdarmatch men alla supportrar som åkte och stödde oss genom idel jubel och hurrarop var helt underbara att ha bakom sig som spelare! Mitt andra bästa minne får nog bli när jag Emil och Ola gjorde målgesten "kanoten" för första gången i sporthallen. Det var lite förvånade/överraskade blickar från publiken, det är alltid roligt att spexa till det lite. 

Bild: tommybodling.se
Mitt sämsta minne är helt klart förlusten med 9-1 mot Kalmarsund i andra omgången för tre säsonger sedan. För oss stämde ingenting och det var stolpe ut hela matchen, medan FBC hade stolpe in hela matchen. Det var verkligen inte roligt


Nä fy fan.. Men när vi ändå håller på att minnas tillbaka, vilken var din bästa match i Flyerströjan?

Jag behöver nog inte minnas så långt tillbaka.. Min bästa match är nog min allra sista mot Södra Dal, mycket gjorda poäng, bra snurr i femman och väldig hög nivå från min sida sett över hela matchen. Sen har jag nog gjort ett rejält gäng med defensivt väl genomförda insatser tidigare säsonger, men de minns jag knappt.

På tal om poäng, du tog ett rejält kliv i poängproduktionen förra säsongen jämfört med tidigare, då hela 40 av 91 poäng skramlade in, vad var det egentligen som hände?

Under säsongen fick jag lite mer utrymme att bli en mer offensiv spelare och att utveckla de saker som jag inte haft utrymme att utveckla tidigare, såsom målskytte och spelsinne. Tidigare säsonger har jag bara utvecklat mitt defensiva spel anser jag. Vi har som lag också blivit mycket mer samspelta och skulle nog vilja säga att så bra som vi var i våra bästa stunder i år har vi aldrig varit under mina fyra år. Likväl har vi nog heller aldrig varit så dåliga som vi var i våra sämsta stunder i år.

Bild: tommybodling.se


Men nu bär det av till Göteborg och studier, men du kommer också återförenas med din bror på innebandyplanen, hur känns det?

Det känns givetvis jäkligt kul, det var många år sen vi spelade tillsammans och vi har länge pratat om hur roligt det var att spela ihop när vi kompletterade varandra så bra. Man kan ju egentligen säga att han vill att jag kommer till Göteborg för att bära upp familjehedern pga att brorsan är på dekis, men det är inget vi säger utåt. Men som sagt, ser fram emot det väldigt mycket!

Det låter bra det, jag känner på mig att du kommer göra oss stolta. Har du några övriga saker du vill dela med dig av till Slätaflypubliken?

Det finns egentligen massor, men givetvis är det många dumheter som sagts som etsat sig fast i minnet. Exempelvis då Ola försökt prata engelska med en norrlänning då han ville låna en mobilladdare och frågat "Can I borrow your ladder?". Sedan har Emil ett par sköna, som "Erik är så kort att han inte ens når ner till bollen!" och "Nu är det kokta steket fläskt". Men bäst är kanske ändå Jonathan som i en konversation rörande anledningar till varför SSG:s hemmahall såg ut som kriget (där de möjliga svar enligt konversationens deltagare kunde bero på att hemlösa och lodare ställde till med jävelskap) svarar såhär på påståendet att det inte ens finns toalettpapper på toaletterna: "Det är för att alla hemlösa tar med sig det hem".

Härligt att höra om lagets mentala kapacitet, känns tryggt! Vi önskar dig givetvis ett stort lycka till med livet precis som med innebandyn. Ha det gott!

Det där var alltså Markus Anderbergs sista(?) framträdande i Slätaflylägret. Eftersom rättvisa för det mesta är något eftersträvansvärt tänkte jag få en kommentar från Jonathan angående Markus outande, och suktade givetvis efter någon rejäl groda Markus gjort men svaret från Jonathan löd: "Jag kan dessvärre inte komma på något dumt han gjort eller sagt. Markus är väldigt duktig på att välja sina ord! Plus att han har ett jävla minne på att komma ihåg grodor från alla andra!". Är man lätt konspiratoriskt lagt går det att ana flera lager i det där uttalandet. Jag tror helt enkelt att det är så att Jonte gjort mycket värre grejer än det där men är rädd att det ska urarta i ett regelrätt ordkrig. Smart kan jag tycka. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -