Skribent : Slätafly IBK 2014-09-06


Det finns få saker som är så onödiga och menlösa som bloggare med skrivkramp. Det är liksom jag och mina fästingkompisar. Men ibland biter vi och då märks vi kanske för en stund.

Försäsongen med tillhörande silly season har passerat över (eller kanske under) mitt huvud och jag har ingen koll på vad de andra lagen hittar på. Min kontakt med innebandy i sommar har endast bestått i ett par försäsongsträningar, en träning med Karlstad IBFs lag i division fem (1+7 blev facit, jag är fortfarande den egoistiska måltjuven jag var en gång i tiden, statistiken ljuger. Jag skjuter nog bara för dåligt..) samt videostreamen från finalen i Czech Open. Igår blev det lite småmål bara för att det är så roligt.

Innan har jag ju försökt sammanställa någon form av lista på övergångar men det är ju bara en massa skåningar som byter lag hej vilt så jag hinner helt enkelt inte med. I Slätaflylägret ser det numera väldigt annorlunda ut efter att Ålen, Lankan, Strelert och Doppe lämnat inför förra säsongen och Jens, Ola och Anderberg lämnat till denna säsongen. Ett ganska rejält generationsskifte alltså och givetvis är det spelare som är svåra att ersätta (Slätafly tappar 150 poäng enbart på dessa tre spelare) men det har lyckligtvis tillkommit några nya spelare och årskullen 98/99 är ett år äldre och börjar verkligen ta för sig på banan.

Med detta sagt är det ju inte svårt att räkna ut att det kommer bli ett tufft år, det är ingen idé att sticka under stolen med, och det skulle vara mycket starkt om Slätafly klarar nytt kontrakt. Det är alltid svårt att säga hur snabbt nyförvärven acklimatiserar sig men dom kommer få dra stora lass redan från början, våra unga spelare kommer ta stora kliv denna säsong men behöver draghjälp av de mer rutinerade spelarna som är kvar. Kapten Ramvall, Pierre Nilsson och Martin Gustavsson med flera får distribuera sin rutin mellan leden, knyta ihop säcken och leda truppen i krig varenda match. Det är inte alls omöjligt, och jag vet av egen erfarenhet att nyförvärven besitter fina kvalitéer på planen. Till exempel lär många motståndare undvika närkontakt med Cederblad och hans speltyp och inställning är precis perfekt i dagens Slätafly, som kommer vara annorlunda på nästan alla plan jämfört med förra säsongen.

Slätafly har under försäsongen bland annat rest utomlands och spelat turnering i Tyskland där man hamnade på andra plats. Lite bilder går att hitta här och här. Måste säga att det är jävligt häftigt att se spelare jag tränat i a-lagströjan på riktigt, och att Linus Bertilsson blev vald till matchens lirare i en match är grymt.


Jag önskar Slättmans Slätafly lycka till, och låt det göra ont att komma till Torsås för att sno våra poäng! Så säger jag hej då igen, på obestämd framtid. Sparar alla språkliga krumbukter och försök till filosofiska cirkelargument till dess. Mjukstart på säsongens bloggande idag alltså. Nu ska jag gå och kratta.

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -