Skribent : JL 2014-09-19

Inför Slätafly-Olofström (H1)

Kim Johansson är hemma igen 

 

 

Slätafly renoverar och bygger nytt. 

Då har också Kim Johansson valt att komma hem igen. 

– Jag kände att det var dags, säger han. 

 

Slätafly har tappat ett gäng rutinerade namn – Jens Milesson, Ola Karlsson och Markus Anderberg – och har tvingats bygga ett nytt lag inför division ett-säsongen som kommer. 

En av spelarna som kommer hem är Kim Johansson som lämnade Slätafly för Färjestaden för några år sedan. 

– Jag kände att det var dags att vända hem. Jag trivdes bra i Färjestaden men ville samtidigt komma hem igen. Jag visste också att klubben hade lite problem med att hitta spelare, säger han.

Innebandysuget hos hemvändaren är också enormt. Det på grund av fjolåret som helt och hållet spolierades på grund av en korsbandsskada. 

– Det var tufft. Men jag spelade faktiskt några kvalmatcher med Färjestaden i slutet av säsongen, trots att sjukgymnasten inte tyckte det, skrattar Kim. 

– Det var förra sommaren som jag spelade lite fotboll på skoj som jag blev skadad. Jag hade några dåliga skor på en dålig plan och fastnade med foten i marken och vred till knäet. För exakt ett år sedan, 19 september 2013, så opererades jag. 

Även om vardagslivet återgick till det normala tämligen snabbt så gick det inte att spela innebandy. 

– Svullnaden gick ner snabbt och jag fick inga bakslag, så det var skönt. Jag kunde börja jobba efter sex veckor. Men det tar längre tid att komma tillbaka till idrottandet, menar Kim, som också var tvungen att utmana sig själv mentalt när han kom tillbaka på innebandyplanen. 

– Det kommer någon spärr i huvudet där man är orolig att knäet inte håller. Jag vågade inte riktigt stödja på knäet i början. Men det har nog lossnat helt nu, och andra som ser mig tycker inte att jag tvekar längre heller. 

I ett nyrenoverat Slätafly blir Kim Johansson en viktig pusselbit. 

– Med tanke på fjolåret så vet jag inte om jag någonsin varit så taggad som jag är nu. 

Men jag brukar inte ha så stora förväntningar på mig själv. Vi får se vad som händer och hur många poäng det blir. Det jag känner är att jag utvecklats som spelare i Färjestaden, jag är lite snabbare och lite mer bollsäker. Men det är inte mig det handlar om, huvudsaken är att laget vinner matcher, säger Johansson som gillar Slätaflys utgångsläge. 

– Ingen tror på oss och det passar oss perfekt att smyga med i skuggan. Vi har ett helt nytt lag men har sagt att vi ska ha tre lag bakom oss när serien är slut. Vi har bra vilja, ett skönt gäng och bra fart på träningarna, så jag tror detta blir bra. 

Slätafly har en tradition av att vara starka hemma – frågan är då om det består trots ett till stora delar nytt lag. Kim Johansson tvekar inte: 

– Publiken är inte ny. Den är kvar. Det är den som gör oss starka och det kommer vara likadant i år. 

 

 

INFÖR MATCH

Slätafly/SK IBK – Olofströms IBK 

När: 20 september 14.30

VarTorsås Sporthall 

 

Efter en trög säsongsstart ifjol så repade Slätafly mod, spelade upp sig och nosade på en kvalplats uppåt, innan man halkade ner som nia i sammandraget. 

Nu gör klubben en totalrenovering. 

– Det är med spänd förväntan man går in i denna säsong. Vi har otroligt många nya spelare och kommer leta efter stabilitet och trygghet. Vi har några nyförvärv men framförallt en hel del juniorer som kommer få chansen, säger assisterande tränaren Viktor Larsson. 

– För ett par år sedan var Slätafly ett stabilt lag i ettan, men nu har stommen av olika anledningar försvunnit. Några har stuckit högre upp och andra har valt att sluta. Vi kan inte locka spelare till Torsås och behöver vara mer eller mindre självförsörjande för att kunna bedriva en vettig verksamhet, därför väljer vi att satsa på talangerna nu. Det känns riktigt spännande. 

Målsättningen är enkel. 

– Egentligen handlar det om att växa i någon form av seniorkostym och hänger vi kvar så har vi gjort det otroligt bra. Målsättningen är att bli lite bättre för varje match som spelas. 

I premiären ställs laget mot nykomlingen Olofström. 

– Det finns en hel del kvalitet i deras trupp trots att de är nya. De har bra spelare på många positioner. Jag tror detta kan bli en ganska fartfylld match mellan två lag som bjuder upp till dans. Vi är ett ungt lag och har inte som ambition att backa hem, utan vi ska hålla i boll och våga spela ut. Jag tror detta blir en match mellan två offensiva lag, menar Viktor Larsson. 

– Jag tror faktiskt att Olofström blir ett ganska stabilt lag, även om de är nya. Jag tror de kommer vara i mitten någonstans när serien summeras. Men inför en premiär är det alltid svårt att sia om var lag står. Det handlar också om att kunna hantera sina premiärnerver. 

 

LÄGET I LAGET

Alla är friska och krya. 

 

HÅLL ÖGONEN PÅ

Veteranen och kaptenen Johan Ramvall blir en nyckelspelare. 

– Han är den mest rutinerade spelaren som är kvar och han blir otroligt viktig för det här laget, säger Viktor Larsson. 

 

 

 

 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -