Skribent : JL 2014-09-30

Slätafly, som tappat ett gäng rutinerade spelare till den här säsongen, har inlett hösten med två raka förluster. 4-6 hemma mot Olofström följdes av 0-5 borta mot Vöikers.
– Vi åkte på fyra skador under matchen mot Vöikers senast och det hämmade oss. Det blev sönderhackat. Vi har inte råd med frånvaro i år. Sedan fick Vöikers några tidiga mål som de kunde spela på, säger assisterande tränaren Viktor Larsson.
– Vi har varit inställda på att alla matcher i år blir tuffa, samtidigt har vi varit med och hotat i de två första matcherna, speciellt mot Olofström. Men visst, det är aldrig roligt att förlora matcher.
Nu väntar derby mot Craftstaden som tagit fyra poäng på två matcher, där laget fick nöja sig med en pinne senast mot SödraDal efter att motståndarna kvitterat till 6-6 med 29 sekunder kvar att spela.
– Detta är serievinnaren i min bok. De har både spelarna och spelet för att ta hem serien, säger Viktor Larsson om Craftstaden.
– Det kommer bli otroligt tufft för oss. Trots att vi möter ett bra lag så gäller det att vi vågar spela vårt spel, speciellt anfallsmässigt.
Det som talar för Slätafly är framförallt hemmafördelen.
– Det är inte många lag som tycker det är så skoj att komma till Torsås. Vi ska verkligen försöka bjuda upp till kamp. Sedan vet jag inte om vi har så många ess i rockärmen, men vi har en del nya spelare som Craftstaden kanske inte har koll på, säger Larsson.
– Sedan måste man vara medveten om att det kommer ta tid för oss att växa in i divison ett-kostymen med alla våra nya spelare. Det är inget som bara kommer de första omgångarna, det kan ta hela säsongen.

LÄGET I LAGET
Joakim Almqvists knä hoppade ur led mot Vöikers och han blir troligen borta länge. Spelande tränaren Samuel Slättman har skadat hälen och är ett frågetecken.
– Vi får se vilka som ger klartecken för spel, säger Viktor Larsson.

HÅLL ÖGONEN PÅ

Veteranen Johan Ramwall som får ta stort ansvar i unga Slätafly. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -