Skribent : JL 2014-09-29

Kaptenen vill dra med sig laget


Massor av rutin har försvunnit från Slätafly.
Det sätter ännu mer press på lagkaptenen Johan Ramwall.
– Jag har alltid tagit ansvar men det blir mer i år, medger han inför det tuffa derbyt mot Craftstaden.

Massor av rutin – Jens Milesson, Ola Karlsson och Markus Anderberg – har försvunnit från Slätafly inför den här säsongen.
Därmed ökar ansvaret betydligt för lagkaptenen och veteranen Johan Ramwall.
– Jag har haft ganska stort ansvar tidigare och har varit kapten i några år, men visst blir det mer jobb i år i och med att vi har många unga killar som man får jobba med. Jag måste ta ansvar. Tidigare har vi haft många äldre killar som vetat vad de ska göra, men så är det inte riktigt nu, säger Johan Ramwall som går i bräschen både spel- och poängmässigt.
– Jag krigar alltid och det har med mitt ansvar att göra. När jag går in och trampar så vill jag dra med mig övriga spelare.  
Den inställningen – att kriga och kämpa – är värdefull för laget.
– Så är det, men innebandy är ett fint spel också och det kan vi också praktisera. Men det gäller att hela tiden vara inställd på att jobba och springa och vara i rörelse.
Slätafly, som efter en usel start ifjol till slut tämligen komfortabelt säkrade nytt kontrakt, har fått en tung start på årets säsong med dubbla förluster och målskillnaden 4-11.
– Vi har ett helt nytt lag så det är svårt. I första matchen mot Olofström hade vi med lite tur kanske kunnat ta någon poäng, men senast mot Vöikers var vi inte med alls. Orutinen har skinit igenom.  
Nu väntar en tuff uppgift: derby mot Craftstaden som kvalade mot allsvenskan ifjol. 17 poäng skiljde lagen i tabellen förra säsongen, men i de inbördes mötena var det desto jämnare. Båda matcherna slutade oavgjort efter full tid och båda gångerna avgjorde Craftstaden på övertid.
– Ifjol kändes det som vi att vi var lite bättre än dem även om det inte visades tabellmässigt. Det kommer bli betydligt tuffare i år då vi är bottentippade och de favorittippade. De kommer nog föra spelet medan vi får ligga mer på kontring. Vi måste spela tätt och sedan försöka peta in någon boll, säger Ramwall.
– Ifjol var det två jämna matcher. De har bra spelare, bra avslutare och spelar teknisk innebandy, men det är lite Slätafly över dem också för de gillar att kriga och gå hårt in i duellerna. Det gäller att hålla huvudet högt och kliva in ordentligt, annars mosar de oss.
Vad talar då för bottentippade Slätafly?
Givetvis hemmaplan där laget av tradition alltid är svårspelade.

– Vi kommer fortsätta vara starka hemma, sedan får vi se hur mycket poäng vi får med oss. Vi har som sagt ett orutinerat lag. Men det viktigaste är att vi vinner mot lagen på den undre halvan. Att vinna mot lag som Craftstaden får bli en bonus. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -