Skribent : JL 2014-10-11

Slätafly/SK IBK – Röke IBK
När: 11 oktober 14:30
Var: Torsås Sporthall      

Nya och unga Slätafly har fått en minst sagt tuff start på säsongen: fyra matcher, en poäng, 9-30 i målskillnad.
– Säsongsstarten har varit upp och ner. Vi har blandat bra insatser på hemmaplan, speciellt mot Craftstaden, med tuffa bortamatcher, säger tränaren Samuel Slättman.
Senast föll laget med hela 15-2 på bortaplan mot Landskrona.
– Det var en plattmatch, i alla fall i de två sista perioderna. Vi fick in 2-3 i början av andra och var med och det var ganska jämnt spelmässigt. Sedan började vi spela dumdristigt och naivt. Vi jobbade inte som en enhet, utan var och en tog bollen själv. Då blir det jobbigt i försvarsspelet. Ju fler mål det ramlade in, desto mer försökte vi göra saker på egen hand, säger Slättman.
– Spelare för spelare så vet vi att vi är ett av de sämre lagen i den här serien. Vi måste spela som ett lag. Det gjorde vi inte mot Landskrona och då blir det så här.
Nu väntar match mot nykomlingen Röke som startat serien sensationellt bra. Skåningarna har tre segrar på fyra matcher, har gjort 46 mål (överlägset bäst i serien) och har en målskillnad på +29. Senast körde laget över Lönsboda med 19-4.
– De har imponerat. Jag vet inte så mycket om dem och har inte mött dem innan, så det blir en ny bekantskap, säger Slättman.
– Vi har varit bra i våra tidigare hemmamatcher och vi vet att vi är starka i hemmaborgen. Nu hoppas vi också få tillbaka Johan Ramwall som är viktig för oss, plus att vi nog ändrar lite i formationerna. Vi fokuserar på defensiven och sedan måste vi sätta chanserna. Framförallt måste vi spela som en enhet.
Samuel Slättman märker att det unga laget tar kliv framåt.
– De unga har utvecklats mycket och de kan ta ännu fler kliv. Tanken är att vi ska bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

LÄGET I LAGET
Joakim Almqvist, som klev av mot Vöikers med ett skadat knä, har troligen dragit ett korsband och blir borta resten av säsongen.
Både Johan Ramwall och spelande tränaren Samuel Slättman klev av senast.
– Vi kommer vara med från start mot Röke, sedan får vi se hur länge vi kan spela. Förhoppningsvis hela matchen, säger Samuel Slättman.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Backen Martin Gustafsson har börjat ta offensiva initiativ och gjort fyra poäng på fyra matcher.

– Han är en stor och stabil back som alltid varit bra defensivt, men som nu också gör poäng och visar bra form, säger Samuel Slättman. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -