Skribent : JL 2014-10-24

Ikväll gästar Engelholm Torsås Sporthall för match i div I kl. 20.00

Slätafly SK/IBK – FBC Engelholm
När: 24 oktober 20:00
Var: Torsås Sporthall

Slätafly har sannerligen fått en blytung start på säsongen. En poäng på sex matcher, bara tio mål framåt och en sistaplats i division ett-tabellen.
– Men det är nästan väntat: vi har ett nytt lag, har haft ett tufft spelprogram och fått oflyt med skador, så vi visste om att det kunde bli jobbigt i början. Men det är aldrig roligt att förlora, inget snack om saken. Bortsett från matcherna mot Röke och Landskrona, de lagen var alldeles för bra, så tycker jag att vi ändå haft okej försvarsspel, men vi har gjort för lite mål, säger tränaren Viktor Marions.
– Tio mål framåt är fruktansvärt lite. Det är ett tecken på att vi har en bra bit att vandra när det gäller att växa in i division ett-kostymen, vi måste ta oss in i de obekväma ytorna och skapa mer.
Senast mot Munka-Ljungby blev det förlust med 0-7.
– Det är inte så mycket att säga om. Det är lite typiskt ett lag i vår tabellposition också: vi håller upp spelet bra första minuterna, sedan får de 1-0 och bara några minuter senare så är det 3-0. När man är i botten så blir svackorna i matcherna för djupa. Alla har svackor, men topplag kanske släpper in ett mål sedan får man ihop det och rider ut stormen, medan vi faller igenom lite, säger Marions.
– Det är mentalt jobbigt att förlora så många matcher, men gruppen i sig är stark. Men visst har självförtroendet fått sig en törn.
Nu väntar hemmamatch mot Engelholm som fick 2-12-stryk av Röke senast. Skåningarna är tia i tabellen, fem poäng före Slätafly.
– Vi är trygga på hemmaplan och vet att vi kan störa alla lag där. Vi tog poäng av Craftstaden och pressade Olofström, så vi ser fram emot att utmana Engelholm, säger Viktor Marions.

Blir nyckeln att få igång målskyttet?
– Så är det, i de första matcherna så spelade vi ganska bra, men på sistone har vi slarvat för mycket i passningsspelet. Vi jobbar väldigt mycket med att få upp kvaliteten i spelet med boll för att skapa bättre målchanser.

LÄGET I LAGET
Samuel Slättman kommer saknas. Dessutom är det frågetecken för Johan Ramwall som klivit av i tre raka matcher, samt färska nyförvärvet Robin Wåhlstedt som klev av i debuten mot Munka-Ljungby.
– Robin har varit sjuk i veckan, vi får se där. Det var bra att få in honom dock, han har bra spetsegenskaper och håller hög klass, säger Viktor Marions.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Målvakten Mattis Karlsson har varit bra hittills.

– Det har ramlat in en hel del mål, men Mattis har varit stabil och riktigt bra, säger Viktor Marions.  


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -