Skribent : JL 2014-11-14

Slätafly väntar fortfarande på den första segern i division ett-innebandyn. Den dystra starten innebär noll poäng efter åtta omgångar, där man bara mäktat med 19 mål framåt och har släppt in hela 57 kassar bakåt. Seriejumbon, som har två poäng, har redan sju poäng upp till säker mark i tabellen.
– Vi tar oss närmare och närmare en seger och har varit bättre de senaste matcherna. Där har vi också haft alla våra spelare hela och friska vilket är en förutsättning för att vi ska kunna vinna, säger tränaren Viktor Marions.
Och visst var det nära senast. Slätafly ledde med 3-1 efter två perioder borta mot Halmstad, men föll till slut med 3-4.
– Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod och höll upp spelet bra i andra, men sedan blev vi ängsliga. Det var första gången den här säsongen som vi hade med oss en tvåmålsledning inför sista och rädslan för att misslyckas blev för stor. Vi gjorde enkla misstag och vår orutin lyste igenom, säger Marions.
– Sedan är Halmstad ett bra lag som gjort bra resultat hemma. De är tunga och vi orkade helt enkelt inte hålla emot.
Spelet och prestationerna går i alla fall åt rätt håll.
– Det känns så, men som jag sagt hela tiden så har vi varit ganska inställda på att få växa in i den här serien. Vi blir bättre och bättre, men sedan är det djupa dalar och höga toppar också. Vi är en homogen grupp som verkligen vill det här. Vi har inga negativa känslor, vi sliter och jobbar och hoppas att resultaten kommer längre fram.
Nu väntar hemmakamp mot serietrean Lagan som är i bra form och 5-0-vann mot Lönsboda senast.
– Jag är lite förvånad över att de gått så bra. Det kanske de själva är också. Jag trodde inte de skulle vara så högt upp som trea, säger Viktor Marions.  
– Nu spelar vi hemma och vi har gjort våra absolut bästa matcher på hemmaplan. Där är vi hyfsat starka och det är där vi tagit våra poäng. Min upplevelse av Lagan är att de helst vill försvara sig och kontra, istället för att föra spelet, men vi kommer nog låta dem föra spelet så får vi se hur de hanterar det.

Håller ni humöret uppe trots förlusterna?
­– Absolut. Vi har kapacitet att störa de bästa lagen och det har vi visat, för oss gäller det bara att tro på det här och fortsätta våga. Vi har arbetat mycket med att göra saker i högre fart och tempo de senaste matcherna, det har fattats lite tidigare.

LÄGET I LAGET
Kim Johansson fick problem med ett knä senast och spelar med största sannolikhet inte mot Lagan. I övrigt ska alla vara med.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Pierre Nilsson, en av veteranerna i laget, som varit bra på slutet.Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -