Skribent : JL 2014-11-28


När: 30 november 16.00
Var: Torsås Sporthall

Äntligen! Det sammanfattar Slätaflys känsla efter att ha vunnit med 6-4 borta mot Lönsboda i senaste omgången vilket innebar att laget inkasserade säsongens första seger.
– Det var skönt och viktigt för oss, säger tränaren Viktor Marions.
Slätafly hamnade i ett 0-2-underläge i den matchen, men svarade med fem raka mål och även om Lönsboda närmade sig i slutet så lyckades man hålla undan.
– Vi fick lite retroaktiv utdelning. Vi har gjort flera bra matcher men inte lyckats vinna. De senaste fyra matcherna har varit bra, men matchen mot Lönsboda kanske ändå är den sämsta av dem, men som sagt, vi fick lite retroaktiv utdelning, säger Marions.
– Den första perioden var svag från oss, men vi fick in 1-2 där i slutet och då började vi prestera bättre. Killarna har varit mentalt inställda på en jobbig säsong, men vi blev inte så skärrade av 0-2-underläget ändå. I sista blev det lite skakigt, men så blir det när man inte är van att vinna. Två bollar studsade in för dem men sedan fick de ett matchstraff, och sedan kunde vi ro det i hamn.
Därmed har laget också lämnat jumboplatsen i tabellen (Lönsboda tog över den positionen), men det är hela åtta poäng upp till säker mark.
– Det är skönt att inte vara sist. Men vi skulle behöva någon seger till innan uppehållet för att på allvar vara med. Vi får ta matchen mot SödraDal här först och göra den så bra som möjligt så får vi se hur långt det räcker.
SödraDal är fyra i tabellen.
– De har gått bra på slutet, men vi har stört många bra lag på hemmaplan och hoppas att vi kan ha lite momentum från förra matchen med oss, säger Marions.
– Det kommer bli otroligt viktigt för oss att fortsätta ha ett bra anfallsspel. Tar man bort matcherna mot Landskrona och Röke så har försvarsspelet varit ganska bra, där har vi en hyfsad trygghet, men vi behöver jobba med anfallsspelet och att göra saker med boll i hög fart. Där är vi fortfarande en bit efter.
Men att ha vunnit första matchen måste ha lossat en del knutar?
– Segern betyder jättemycket. Vi har spelat bra en tid nu och det är skönt att vi äntligen får betalt för det. Nu börjar alla lita till vår idé igen, vi vet att vi kan.

LÄGET I LAGET
Kim Johansson är kvar på skadelistan.
– I övrigt tror jag alla är med, säger Viktor Marions.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Victor Peolsson sköt dubbla mål senast och är på gång.

– Han har verkligen klivit fram och blivit en stabil spelare, säger Viktor Marions. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -