Skribent : JL 2014-11-14

Slätafly jagar alltjämt säsongens första seger.
Men kommer närmare och närmare.
– I de senaste matcherna har vi fått svar på tal att träningen ger resultat, säger forwarden Pierre Nilsson inför smålandsderbyt mot Lagan.

Slätafly har haft en blytung säsongstart med åtta förluster på åtta matcher, blott två inspelade poäng och en sistaplats i division ett-tabellen. Gapet upp till säger mark har redan vuxit till sju poäng.
Att det skulle bli en tuff säsong var man dock medvetna om.
– Det har varit tungt. Vi har många nya spelare, många från de egna leden, och vi är väl bara fyra ordinarie kvar från ifjol. Vi har tappat åtta, nio spelare, och det påverkar så klart, säger Pierre Nilsson.
24-åringen, som är en av spelarna som varit i klubben längst, har fått ta på sig rollen som en av de bärande spelarna i år och har varit vass på slutet.
– Det började lite knackigt för mig, men nu har jag kommit in i det mer och det har lossnat lite, speciellt på hemmaplan. Jag har sjukt stora krav på mig själv. Och det är klart att jag har press på mig att göra poäng. Min kedja ska leda laget och vara de som producerar i matcherna, säger han.
– Vi äldre som är kvar måste ta lite mer ansvar. För mig är det lite nytt, jag har gått från noll ansvar till att vara med och leda laget. Men jag tycker det är kul.
De nya unga ansiktena i laget är inte helt nya för Pierre Nilsson.
– Nej, jag har faktiskt tränat några av dem innan. När de var typ elva år. Det är lite häftigt att spela i samma lag som dem nu, säger han.
Även om starten varit tung så kommer laget närmare och närmare en seger. Senast hade man en 3-1-ledning efter två perioder mot Halmstad, men föll till slut med 3-4.
– Det är väl rutinen som fallerar. Det sitter i huvudet. Vi har många killar som är unga och som aldrig lirat på den här nivån innan. Vi måste ge dem tid. Samtidigt tycker jag att de yngre börjat ta för sig mer och mer. Vi har haft många tunga förluster men det är bara att bita i det sura äpplet och köra på, säger Pierre.
– Vi har ju tagit poäng mot Craftstaden och vet att vi kan. Vi har kvaliteter för att vara högre upp i tabellen. Det handlar om att få ihop laget som en enhet, där har vi en liten bit kvar.
Nu väntar derby mot Lagan som parkerar som trea i tabellen.
– Vi vet att de spelar en tuff och fysisk innebandy så det brukar bli ganska hårda matcher. Men det har passat oss tidigare år. De ligger väl lite högre upp än jag trodde, men vi brukar spela bra mot de bättre lagen. De kommer nog få ha ganska mycket boll och för oss gäller det att få ihop hela försvarspaketet. Vi är rejält sugna på första trean och det är något som kan komma nu.

Fixar ni nytt divison ett-kontrakt?

– Jag kan inte tro på något annat. Det måste bara lösas. Men det blir oerhört tufft.


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -