Skribent : JM 2014-12-03


Säsongen 14/15 har passerat mittlinjen och trots Slätaflys skrala poängsumma finns det positiva tendenser att lyfta fram. Nu haltar visserligen jämförelsen en aning eftersom Slätafly tidigt in i säsongen mötte lite starkare motstånd generellt än vad man gjort på slutet, men följande går att konstatera:

  • Slätafly gjorde i snitt 2 mål per match de första 6 matcherna
  • Slätafly släppte in i snitt 8 mål per match de första 6 matcherna
  • Slätafly gjorde i snitt 3,8 mål per match de sista 5 matcherna
  • Slätafly släppte in i snitt 5 mål per match de sista 5 matcherna

Detta har med största sannolikhet även andra orsaker än att motståndet inte varit lika tufft (motståndarna låg på plats 5 i genomsnitt de första 6 matcherna jämfört med plats 7 de senaste 5 matcherna). Dels har Slätaflys unga lag börjat växa in i kostymen, vet vad som krävs och har fått känna hur det känns att på allvar jaga ett lag, och på allvar känna att det kan bli poäng. Dels har Slätaflys nyförvärv börjat acklimatisera sig och även dom vänja sig vid nivån. Sedan, och detta tror jag är mycket viktigt, har Pierre Nilsson fått igång poängproduktionen.

Pierre har tidigare aldrig haft några egentliga förväntningar på att producera poäng, mer setts som en spelare som gör andra spelare bättre med sina löpningar. Men nu, i dagens Slätafly, har han fått axla en helt annan mantel. 1 poäng på de 6 första matcherna jämfört med 7 poäng de senaste 5 pekar på att han börjar komma till rätta med sin roll.

Slätafly har hela 8 poäng upp till Olofström på fast mark, men kan man knipa åt sig trepoängaren i första matchen efter VM-uppehållet så skiljer helt plötsligt bara 5 poäng. Fråga Vimmerby hur det känns att bli jagade av Slätafly. Men, är det verkligen möjligt med dagens trupp? Jag tror det. Inte därför att jag är en optimist (jag är nog snarare realist med negativa tendenser), utan därför att av alla lag i bottenträsket är det antagligen Slätafly som kan lyfta sig mest. Slätafly är det lag som har minst press på sig av alla. Det är därför man kan förlora med 15-2 mot Landskrona, 10-1 mot Röke, 7-0 mot Munka/Ljungby för att sedan vara nio sekunder ifrån en vinst mot Engelholm. 

Nu är ju inte Engelholm särskilt bra, men det jag menar är att för Slätafly är varje match en ny kamp, och det är därför positiva genombrott får större genomslagskraft än ett nederlag. Två steg fram, ett tillbaka. Inte tvärtom. Det finns något i laget som gör att man inte kan räkna bort dom. I matchen mot Lagan stod det 1-0 efter 59 spelade minuter, Lagan som kanske är det mest fysiska laget av alla. Det visar att Slätafly, hur dumt det än är, tror att man har chansen att vinna i varje match. För ett lag som har -43 i målskillnad måste det vara ganska unikt. Kanske går det, kanske går det inte, men räkna med att Slätafly inte ger sig. Se upp för Flyers!

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -