Skribent : JL 2015-01-09

Matchstart 19.00 i Torsås Sporthall, be there...

Tabelläget för Slätafly i division ett är prekärt.
Laget föll i nyckelmatchen mot Olofström med 12-6 innan jul och därmed har Slätafly, som ligger näst sist i tabellen, hela elva poäng upp till nedflyttningsstrecket (där just Olofström ligger).
Tio omgångar återstår av säsongen.
– Tabelläget är tufft, det är inget snack om saken. Vi har varit inställda på en tuff resa, men vi har ändå en bra känsla i laget och på träningarna, menar tränaren Viktor Marions.
Förlusten mot Olofström var tuff rent resultatmässigt, men skapade också annan oro kring laget.
– Det var inget snack om att Olofström var bättre än oss, men vi var ganska bekväma och det har jag inte sett oss vara innan. Tidigare har vi kanske inte räckt till på grund av andra saker, men att vi var bekväma var oroande. Jag hoppas grabbarna fick en väckarklocka. Tar man inte jobbet i den här serien så får man stryk av alla lag, oavsett tabellposition, säger Marions.
Nu väntar en viktig hemmamatch mot Vöikers som är sjua i tabellen. Kanske en måstematch för att hoppet om nytt kontrakt ska leva kvar.
– Det är många matcher kvar att spela, men så kan vi inte säga så länge till. Vöikers har varit bra på slutet, men visst, vi måste vinna sådana här matcher hemma om vi ska hänga med i den här serien, säger Marions.
– För oss handlar det om att sätta defensiven och se till att de inte får kontra på oss. De matcherna som vi varit som bäst i har vi varit bra defensivt, så vi måste fortsätta vara trygga bakåt. Sedan måste vi vinna den fysiska kampen, den blir viktig.
Det var längesedan ni lirade, vad har ni hittat på sedan förra matchen?
– Vi har inte haft jättemånga gemensamma träningar på grund av jul och nyår, men ett gäng och grabbarna har kört mycket på egen hand. Vi har tränat hårt för att stå pall de sista omgångarna.

LÄGET I LAGET
Kim Johansson och Robin Wåhlstedt är frågetecken. Sedan har laget tagit in två nygamla spelare: Dennis Lind och John Söfort-Jörgensen som gör hemmadebut (Lind har spelat en bortamatch, senast mot Olofström).
– Med de här två killarna så blir konkurrensen tuffare. De har varit i klubben tidigare, vet vad som gäller och kommer tillföra en hel del, säger Viktor Marions.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Nyförvärven Dennis Lind och John Söfort-Jörgensen som gör hemmadebut. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -