Skribent : JL 2015-01-09

Tabelläget är prekärt för Slätafly.
Därför plockas ny två gamla Flyers-spelare in för att lyfta laget.
– Jag tror klubben vill få in lite identitet, säger John Söfort-Jörgensen.

Innan jul föll Slätafly i nyckelmatchen mot Olofström och nu har laget hela elva poäng upp till nedflyttningsstrecket i division ett-innebandyn med bara tio matcher kvar att spela.
Tufft, för att inte säga nästan omöjligt, utgångsläge alltså.
Slätafly har dock inte gett upp och har plockat in två spelare som lirat i Flyers-tröjan tidigare. Dennis Lind debuterade mot Olofström och hemma mot Vöikers i första matchen efter juluppehållet finns också John Söfort-Jörgensen med.
– Jag har haft uppehåll från innebandyn men var med CL-98 lite ifjol och lirade i deras division fyra-lag. I höst har jag tränat med Slätaflys b-lag och har varit sugen på att spela matcher också, men det har inte blivit av. När sedan frågan kom från a-laget så var det inget att tveka på, säger John Söfort-Jörgensen.
– Det är min moderklubb och det var lite min plikt att ställa upp för att försöka rädda kontraktet. Nu är det bara att köra för att försöka hålla oss kvar.
Därmed har Slätafly fått in två ”veteraner” i laget.
– Jag tror klubben vill ha tillbaka lite spelare som lirat i klubben tidigare. Alla vet vem jag är, alla vet vem Dennis (Lind) är. Vi ska försöka bidra med lite identitet och hjärta och hjälpa de unga killarna, säger John, som vill bidra med positiva känslor.
– Jag vill vara positiv och hjälpa de unga grabbarna. Att hålla oss kvar är huvudmålet. Jag kommer inte tillbaka för att åka ur. Jag vill vinna varje match, men man får sätta målet efter förutsättningarna och nu är det en match i taget som gäller så får vi tar det därifrån. Det viktigaste är att skapa en grupp som har kul ihop för har man roligt brukar resultaten komma.
John hintar att det kan bli aktuellt med fler comebacker framöver.
– Jag har inget med det där att göra, men man kan ju hoppas att någon mer än mig och Dennis gör comeback nu när vi börjar spela.
Vad han ska bidra med på plan återstår att se, menar han själv.
– Jag vet inte riktigt var jag står. Jag spelade några division fyra-matcher ifjol, det är det jag har att gå på, även om det kanske var lite för låg nivå för min kapacitet. Jag vet inte riktigt var jag står, menar han.
– Jag är en offensiv spelare av mig så jag ska försöka bidra med poäng. Jag vill ta en stor roll, bidra med positiv energi och härlig lagkänsla. Men först och främst ska jag ju ta en plats i laget.
Du beskrivs som en riktig vinnarskalle?

– Jag får skriva under på det. Inte så att jag tar till fulknep för att vinna, men jag älskar att vinna. Och jag ska göra allt för att det här laget ska börja vinna. 

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -