Skribent : JL 2015-02-21

Slätafly/SK IBK – Halmstad IBK
När: 21 februari 14.30
Var: Torsås Sporthall

Läget är kört för Slätafly och det blir division två-spel nästa säsong. Laget har bara spelat in fem poäng på hela säsongen.
En motivation inför avslutningen var att gå om Engelholm i botten, men efter att laget fallit med 8-7 mot skåningarna senast så blir det svårt då man nu är åtta poäng efter konkurrenten med bara fyra matcher kvar.
Slätafly ledde med både 3-1 och 5-4 mot Engelholm, tappade och låg under med 5-7 i slutet, men lyckades hämta upp till 7-7. Men med bara minuten kvar av matchen så avgjorde Engelholm.
– Typiskt att det blev så. Vi snackade om det efteråt: man vet att när man ligger där vi ligger i tabellen så får man inget gratis utan får slita för varje millimeter, säger tränaren Viktor Marions. 
– Annars var matchen mot Engelholm helt okej. Vi gick för att vinna i slutet, hämtade in två mål och valde att fortsätta gå för segern istället för att försvara vår poäng, och då gick det som det gick i slutet. Vi visade slitstyrka och hög moral genom att komma tillbaka till 7-7.
Fyra matcher återstår av säsongen och två av dem är på hemmaplan.
– Vi har kollat programmet och vi har sagt att vi vill ha en seger på hemmaplan nu. Vi har två oavgjorda i år den här säsongen, men vi vill verkligen ha en vinst. Det är motivationen inför avslutningen, säger Marions.
Närmast kommer seriefyran och nykomlingen Halmstad på besök. I höstens bortamöte så ledde Slätafly med 3-1 efter två perioder, men Halmstad kom tillbaka, vände och vann med 4-3.
– De har en hel del att spela för i toppen och det är kul för oss att spela matcher som betyder något istället för att det ska bli som en träningsmatch. Det blir bra för oss också, menar Marions.
– Jag tycker det känns som vi kan ta poäng av alla lag på hemmaplan och vi har en bra chans att göra en bra match mot Halmstad.
Hur ska ni lugga dem på poäng?
– Vi ska fortsätta med det vi gjort i de senaste matcherna där vi vågat ha ett eget spel och vårda bollen. Det kostar lite grand bakåt ibland men vi kommer ha mycket nytta av ett sådant spel nästa år. Och som sagt: vi vill verkligen vinna en match hemma, det är något som driver oss.

LÄGET I LAGET
Olof Bondeson och Fredrik Cederblad saknas, annars är alla tillgängliga.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Victor Peolsson var en av de mest framträdande mot Engelholm senast.  Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -