Skribent : JL 2016-02-29

Slätafly har inga goda erfarenheter av Svenska innebandy förbundets stadgar, bestämmelser och regler. Gårdagens "justitieskandal" där Flyers släppte in 6-6 målet mot Vetlanda som spelade med 7!! utespelare på plan med två sekunder kvar av matchen får den äldre generationens supportrar och spelare att tänka tillbaka på säsongen 03-04.

Då vann Flyers div II i stor stil men kom trea i kvalgruppen till div I (3 div I serier under Elitserien). Efter en vakans av Råby från Västerås erbjöds Flyers en plats i div I, dock inte i den södra serien utan i den mellersta1:an. Förbundets skrivningar då gick inte att ändra på eftersom de fastställt serieindelningen innan lagen behövt lämna besked om de avsåg spela i serien eller inte.

Många turer fram och tillbaka i detta ärende fördes med Innebandyförbundet som då passande höll hus på gatuadressen Ankdammen i Solna (flyttat till ny adress nu). Det som var helt självklart för alla gällde inte för Innebandyförbundet som inte kunde backa och medge misstaget och placerade Flyers i div I mellersta, med en förhoppning att vi skulle tacka nej till platsen. 

Sundsvall, som andra lag på vakanslistan, stod på tårna och ville ta platsen åt oss och passade ju bättre in geografiskt. I Flyers stod vi dock på oss, tackade ja till platsen och åkte över 1000 mil i buss den säsongen. Närmsta hemmamatch Finspång 31 mil och längsta Alfta 72 mil. Vi slutade 9:a i serien och höll oss kvar i div I.

Året efter var reglerna ändrade och en preliminär serieindelning skickades ut som fastställdes då ev vakanser tillsatts. 

Nu väntar de två avslutande matcherna för herrarna då det gäller att vinna båda för att ha någon chans att komma topp två. Fråga om omspel är ställd till Vetlanda där vi väntar besked. 


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -