Skribent : JL 2016-03-01

Frågan ställdes igår till Vetlandas styrelse om hur de ställde sig till att föreslå ett omspel av matchen i söndags, till Smålands Innebandyförbund. Som skäl för att föreslå ett omspel framförde vi att regelfelet som begicks i söndags inte låg i linje med tanken om Fair-play och var direkt avgörande utifrån matchbilden.


Svaret som levererades av deras ordförande per telefon idag var att de följer förbundets direktiv och inte ställer upp på omspel, just de direktiv som vi i Flyers vänder oss starkt emot, då de tar bort möjligheter för föreningarna att protestera mot direkta felaktigheter. 

Utifrån Fair-play, etik och moral känns det som ett "slätt" beslut från deras håll där man anger som skäl att det var domarens miss  och inte deras fel att det dömdes som det gjorde. Det känns ytterligare märkligt då de i sin ledarstab i matchen har en domare som dömer på SSL-nivå och bör jobbat en hel del med just FairPlay, etik och moral i sin domargärning. Det hade ju funnits tid och utrymme att planera in en omspelsmatch innan sista omgången spelas.

De sex poäng som nu finns att spela om gäller det för Flyers att ta, hoppet är inte helt kört om 2:a platsen och även 3:e platsen kan vara viktig vid ev vakanser under våren.


Bild från 24Kalmar

Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -