Skribent : JL 2017-02-03

I det klassiska derbyt mellan Vimmerby och Slätafly var det laddat för stor derbyfest. Historia, tradition och rivalitet i massor finns normalt med i dessa täta och tuffa drabbningar.


Inför storpublik på uppemot 800 åskådare trampade Flyers gasen i botten och stormade fram till 3-0 redan efter 6 min av den första perioden. Innan hemmalaget fick tag i handbromsen hade Flyers satt ytterligare två mål fram till 5-0 innan Torsåsbördige Jonas Friberg med Södra Kärr som moderklubb reducerade till 1-5.

I den andra akten böljade resultatet fram och tillbaka men Flyers höll undan till 4-7 inför sista perioden.

Den tuffare fysiska träningen som Flyers infört från dec och framåt gav god utdelning i sista perioden då man sprang ifrån hemmalaget och lyckades till slut stänka dit hela 14!! mål (slutresultat 6-14) i den så viktiga matchen om topp-två platserna.

Flyers formkurva pekar för närvarande spikrakt uppåt och laget går som tåget. Marions/Karlsson har låtit tydlighet och hårt jobb bli signumet för framgång. Att spela för varandra som ett lag med fart på bollen betalade sig ikväll. I den sista perioden hördes Gepans uppmaningar till hemmapubliken om att detta var Flyers kväll vilket gav Flyersgrabbarna än mer fart och fläkt. Olas heta klubba svarade för hela 5 fullträffar ikväll.

Efter kvällens övriga resultat börjar det skikta sig och Flyers börjar flåsa lagen före sig i nacken. Jönköpings förlust mot Olofström visar att allt kan hända.

Målskyttar Flyers: Ola K 5 mål, Anton F 3 mål, Johan R och Alexander B 2 mål vardera och Pierre N och Petter E 1 mål vardera.

Kommande fredag fyller vi Torsås Sporthall då Hovshaga kommer på besök.


Herr

Poängliga

Sponsorer

- Copyright © Slätafly IBK - Designed by Johanes Djogan -